Мушичарска репортажа 1/2019 - Отворање на сезона на Радика

Мушичарска репортажа 1/2019 - Отворање на сезона на Радика

Во петокот беше прв дозволен ден за риболов на пастрмка, како кај нас на Треска, така и на Радика. Тие што беа во петокот на Радика поминале тапа, па повеќето што требаше да одат денес се откажаа, не јадело.
Јас и Цакуле решивме сепак да отидеме и да си ја пробаме среќата.
Радика бешее многу мала, како да е крај на август. Ладна и без никакви знаци за активност на риба. Сепак, уште од самиот почеток на денот се покажа дека ќе биде интересен денот. Мали риби воопшто немаше, се што удри беше над 300 грама. Извадив 3 поголеми и неколку помали, од кои најголемата беше 54 см. Изгубив и три убави риби на вадење. Со Цаки ловевме на мали нимфи #16 и #18, сите на барблес јадици.
Уживајте во убавините на Радика.


Медија

Прегледано 6575 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo          spin fly          pastrmka          bistroinspekcija