Мавровско езеро 21.10.2018

Мавровско езеро 21.10.2018

Неколку часовен риболов на Мавровско езеро. Температурата 6 степени, но ветерот кој што дуваше даваше чувство дека е многу поладно. Локација кај Мавровска брана под рударот.
Додека се припремав за риболов во кутијата спремив три силиконски црви со флекси џиг глави од 5 грама.
За ветерот кој што беше прилично силен се покажа дека е малку па монтирав две глави од по 5 гр. за да може да се работи убаво со силиконот.

Додека не ги скинав сите три силикони имав удари откачувањаа па и едно кинењае на покрупен клен кој што скина најверојатно поради оштетен флуорокарбон од камењата и карпите на тој дел.
На крај удри и еден на кашика.


Медија

Прегледано 5019 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo          spin fly          pastrmka          bistroinspekcija