Порибување на Треска со 100 кг пастрмка

Порибување на Треска со 100 кг пастрмка

Во петокот (02.11) во соработка со Град Скопје и Македонска Риболовна Федерација, извршивме порибување на ревирот Вардар 3 - Скопски со 100 кг поголем подмладок и возрасни единки на македонска пастрмка. Дел од пастрмката е спремна и за мрест, па се надеваме дека зимово ќе се измрести за прв пат и во нашиот ревир.
Контролите ќе бидат постојани и зајакнати на порибените локации во наредниот период.
Продолжуваме со збогатување на риболовните води и подобрување на условите за риболов за сите нас.
Бистро и чесно на вода!

Прегледано 3160 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo          spin fly          pastrmka          bistroinspekcija