REKA TRESKA-MAKEDONSKI BROD informacija prva ruka...denes se vrativ od tamu,pribidejki vrneshe treska e zamatena i nadojdena,ezeroto e pokaceno dosta vo sporedba od pred mesec dena,popadikata e aktivna jas uloviv 5kg. klenot krupen poretko a i nemashe mnogu ribari kako shto ocekuvav deka ke bide full pa za da vidam koj shto kako vadi ama ne iskoci pa ni eden ni siten da go vidime a ni krkushka,iskacaa bojnicinja po 300gr. a vlezen e i dosta karash po rekata i znae da iznenadi da mavne vo brzak
plashka kolku sakash sekoja ruka. imav samo eden udar na pretpostavuvam krupen klen bidejki vleceshe kako lud nemozev da ja podignam ni tapata od pod voda a ne pa da vidam shto riba beshe i mi udri na beli crvi na 12jadica na sprema za popadika i go drzev go drzev i mi ja ispravi jadicata i kidna i mnogu se nervirav
reportaza nema,nemashe koj da slika i snima mene mnogu mi se fakashe mi se pogodi mestoto trska od raka ne pushtiv i na gromovi fakav hahahahahah EPA NAVALI NARODE NAKAJ MAK.BROD POCNUVA DA JADE DA RASTURA AHAHAHAHAHH