Posle podolg post na ribolovnite vodi, padna dogovor da se odi po riba na Mavrovo. Ova za mene zboruvam bidejki kolegata Nened 212 ima eden kontinuitet vo ribolovot. Mavrovo ne preceka kako i sekoj oktomvri so dozd i slab veter. No toa ne ne obesharbi praznicno da gi pukneme prvite vobleri i kasiki. A spremni bevbe i toa kako, vobleri, kasiki, kepce, kabanici i toa lovni.
Nabru pocna nekakva aktivnost, po nekoj skok vo dalecina na riba, po nekoj udar, otkacuvanje, ama i dozd zatoa nema sliki.
Eve go kolegata na kafe posle prvata pauza od dozd
aktivnosta za vreme na losoto vreme prodolzi, dozdot prestanuvase i pocnuvase na sekoi 10 minuti ama i imase akcija, udari, otkacuvanja, kinenja kasiki, zakacuvanje na mrezicki i slicno.
a deka bevme spremni bevme
se zapoznavme i so edno pomagalo, staro, drvno koe go koristele starite narodi za da fatat riba, za de se prehranat ama ete suste nekoi gi neguvaat tie prastari tehniki za ribolov. Sistemot se sostoi od dve teski olova i edna pogolema trokuka, i se zafrla i najverojatno se vlece silno da se zakaci riba koja e na samoto dno, bez mamec bez nisto.
i sekako ultra modernite
Kako pominuvase denot vremeto se smiri stana ubavina, no i ribata se povlece i nemase nikakva aktivnost.
Crnecot ostana bez rabota a nie si otidovme so skromen ulov
moite
od kolegata
Se na se ubav den, aktiven, imase i ribi i catch&release, a od mene nema slika zosto kolegata ne sakase da me slika da ne se plasel narod na Forumot.