www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 1:01 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 123»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Osvetata na Sportexot
ТемаИспратеноCOLONПет Oкт 19, 2012 10:47 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Ное 18, 2010 10:28 pm
МислењаCOLON2806
ЛокацијаCOLONskopje
Decki da se razbereme,nema los Sportex,ima samo los ribolovec... :D

Padna dogovorot megu mene Dare i Limun da odime na naseto Skopsko ezero-Kozjak,i kako sto kazaa trite narecnici i taka se desi..
Poaganje vo 06,10 i poleka poleka nakaj naseto ezero..Po pat normalno,razmenuvanje na gluposti delenje pamet sto i kako e podobro i so koj favorit da napadneme..

Utroto na ezeroto Kozjak..gletka kako za na film..

[ img ]

[ img ]

Poleka pristignuvanje na obala i raspakuvanje na opremata...Da ne zaboravam golema blagodarnost do kolegata Kremenadla za otstapuvanje i koristenje na koritoto i motorot..Kako sto kazav spremanje na korito,penta,trski i ranci i poleka vleguvanje vo voda..

Kavgi uste na pocetok.. :x Koritoto malo..koj da vozi a koj da lovi?Dare vika ja ke lovam pa sto saka neka bide,i kako sto kaza taka i bidna..ali za kratko..Limun se isplasi da vozi deka koritoto nestabilno a Dare pretezok za da sedi na klun..A ja se znae nesum djabe so zeleni bukvi.. :yahoo:

I taka bidna Dare i moreto,kako vo knigata na starecot i moreto i si ja zapali pentata i si ja nakrivi kapata..Pocnave odma so levata strana koja e podlaboka i poveketo ni ima dadeno riba od taa strana pa si vikame taka ke bide i ovoj pat...
Vozenje i samo vozenje,probuvanje menuvanje na vobleri,otaznuvanje i sto ti uste ne..Nejke pa nejke..Probuvam za pocetok srbski,bosanski ma i ungarski vobleri ali djabe..
Togas si rekov dosta e aj malku probaj od japancite so krivite oci pocni da gi zakacuvas i netuku gi kri po kutiite za da
ne gi kinis i da kukas..
I taka si bidna...Stavanje Majenda vobleri sto go kupiv od Saso na aukcijata(mislam ke se kae sto gi pusti vo prodazba :hit_head: ) iiiiiii bum posle samo nekolku metri,prviot debel babacko se oseti na Sportexot...

Ovoj e toj ubiec...

[ img ]

[ img ]

[ img ]

I dodeka poziram nakaj Limun so ribata kolegata Dare dlabooooko go prostudira voblerot koj on normalno go nema.. :lol: A vprocem i mu se gleda po facata i pogledot kon nego...

Si se redea oni uste ne se sekirajte ne e tuka krajot na prikaznata.. :cray:

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Posto stvarno mi padna zal mu vikam ja na Dareta aj cico da ti pokaze nekoj drug kosook...Aj i taka bidna..Owner mira shad,klasicen pastramski vobler koj go oteznav so 20 gramsko olovo...Iiiii na nego bum odma glavonja...

[ img ]

[ img ]

I Dare vika daj go vamu ja da se sliknam ednas...

Mnogu biten moment e i ovoj dokaz za verbata vo toa sto go frlate...

[ img ]

Znaci voblerot se baknuva pred da se frli i normalno se veruva vo nego..A kolegata Dare pak so taa negova faca polna so nedoverba...BLAAA kako mozes da gi bacuvas...a vprocem videte po negovoto lice se ke primetite sto misli...

Burickajki po kutiite go gledam LuckyCraft Staysee 60SP i si vikam sto bide neka bide..Prvo pustanje i odma udar ali za zal nerealiziran,ali kvaliteten so djapanje na cela trska...Za zal on ne dade rezultat ali najverovatno zosto ne go oteznav za da ne go ostavam na nekoja granka,zosto si vetiv ke go cuvam za do svekor da stanam.. :D

Aj mu vikam na Dare i Limun dosta e so malive dribleri aj da probam edno Rapalce jsr 4 crveno kako krv...
Brmci pentata poleka a klenkovci si se kitat na nego... :yahoo: :yahoo:

I kako i sekoga mora kaj mene favoritot da ostane na nekoj koren,ali ako presednikot ke nabavi uste takvi... ;)

Vremeto kako odminuvase pocna i popladnevnoto vetrence da go razbranuva ezeroto,a znaeki deka se vozime so plitko korito i toa trojca vo nego resivme poleka da begame nakaj brana(okolu 16 casot bese toa)..

Limun se do toj moment nekako bese otsuten i neprimeten,osven mocanje vo flasa vo camecot..Ikoga vokna RIBAAAA ja narusi celata ta tisina koja se protegase nad ezeroto..Mislam deka zivotnite od rezervatot se vozbudija..

Imase staveno dvodelev vobler Makedondska napravija na Saso fisherman proizvotstvo...Kaj mi bese mislata..Se vrtam pozadi camecot i gledam skok na edna ogromna pastramka kako probuva da se oslobodi od voblerot..Da ne zaboravam,udri bas koga go zabrzavme vozenjeto skoro so dupla brzina,znaci nesaka sporo kako klenot nego pobrzo vlecenje i poplitko.
Limun mislam deka nemase kapka krv vo nego,motanje so golema brzina nakaj nego(sto mislam deka bese edna od greskite) i za nekoj mig se pojavi do camecot..Ali nesoodveten pribor i nesteluvana kocnica si go pravat zadovolstvoto vo nervoza.Pocna so svojata prepoznatliva borba da slapa pre a posle i se butna pocamec,a kocnicata vo taa panika nikako da ja pustiLimun i posle nekolku trzai kralicata si otide...Steta a i edno ubavo poucno iskustvo za site nas.Inaku prv pat ja gledam vo zivo ubavicata...

Meguvreme ne poseti cuvarot,ni kaza deka pocnalo da se naplaka i bla bla bla,a pred nego i pred nas duri si pravime moabet ekipa so camec si vlecat ohridski blinkeri,blinkeri na olovo i sto ti uste ne...Bla bla znaes ova ne smeelo i taka si ostana..

Za na kraj uste nekoja slika i nekoe video kolku da ja zatvorime ovaa ubava i poucna reportaza od nasiot izlet..

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Osvetata na Sportexot
ТемаИспратеноCOLONПет Oкт 19, 2012 10:57 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
:~~ :~~ :~~ :~~ :~~ :bravo: Одличен риболов колеги :lepi:
одлично поминат и интересен ден на вода :ok_ok: и одлични фотографии
Фаците на кољега Даре нема да ги коментирам :lol: :lol: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Oкт 19, 2012 11:01 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Сте им ги нашле варките, нема што.
Убави кленови колеги, секоја чест. :bravo:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Oкт 19, 2012 11:30 am 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
ах Лимун, Лимун, зимото изгинавме да ја најдеме, ти сега си ја закачил ама не си ја победил, не за џабе е кралица, како што кажа компир, ...битно е што ве удостоила со скок, или шо би рекол мишо, скок-пук :) за тие скокови се живее,.....пак ќе дојде

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Oкт 19, 2012 11:38 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... Кленко ве сакал, убајни + милина, супер сте поминале :lepi:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Oкт 19, 2012 12:06 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСре Јан 19, 2011 2:34 pm
МислењаCOLON403
ЛокацијаCOLONKavadarci -Skopje-Kavadarci
E stvarno ubava reportaza, klenovi za meraci a i naslovot e interesen (Osveta Sporteksa). Kompir trskive da gi zameni so novinarsko pero :yahoo:
Tazniot lik na Dare kazuva se` a ti Limun druze pod kazna da te stavat kormilar drugiot pat :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Oкт 19, 2012 12:14 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONВто Ное 30, 2010 3:15 am
МислењаCOLON1683
Ubav ubav Kozjak darezriv , abre Limune za kotek si so toa amortizerot so Dare ja brkame 1 godina ubavicata udrila kaj tebe ne si ja zdrmal si :s) :s) ajde ova e lekcija za naredni put so lesna kocnica :) ubav provod :~~ :~~

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Oкт 19, 2012 12:15 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСаб Aпр 07, 2012 9:56 pm
МислењаCOLON534
ЛокацијаCOLONKumanovo
Kompir gledas meso vadis :D
hahahahhaa
BRAVO DECKI... :~~ :~~ :~~ :thumbs_up:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Oкт 19, 2012 12:39 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Kremenadla vika veke oprema jok ne ste go podmitile...Bravo za klenovite i za ubavicata za malce...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Oкт 19, 2012 12:48 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Добар улов колеги :bravo:

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 123»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2