www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 17, 2024 7:47 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Тест Микс
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 22, 2012 11:55 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
200gr VDE Etang Brasem
200gr тип 1000
200gr млеко во прав
85gr ацид казеин
15gr ренет казеин
150gr соино беашно полномасно
150gr пченкарно брашно

660мл вода + засладувач + арома Dynamite Baits Scopex + бетаин

Се рола без проблем, се вари исто така без проблем, боилите почнуваат инстант да „чурат“ при допир со вода..

Етанж храната на ВДЕ е наменета за муљевито дно, мали честици одпаѓаат од боилата и се двиќат како Weedbeater Mix или како Up and Down на Solar.. со нив носејки ја аромата атрактите итн.. низ целиот воден столб..

Самата храна мириса на скопекс и крем.. така да првата арома која ја одбрав за овој тест микс е скопекс..
Требаше да се проба на железарско на инстант риболов.. но сабајлето околу 04.00 ме смрзе да одам.. така да ке почека следна прилика..

Храната ја имате во рибарски приказни, па на кој му се сака да го проба миксов нека повели :) и нека сподели резултати..

Доколку немате казеини.. заменете еднакви делови од полномасната соја и пченкарното брашно, а може и да додадете и плус ВДЕ Аминозурен..

Казеинот е да подигне хранлива вредност..

Поздрав..
Мартин.

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Тест Микс
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 23, 2012 12:06 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Kakva soja stavas ili potocno od kade ja kupuvas,dali e onaa za iskrana na zivotni,ili ima nekoj posebna
A jajcata kade se :?:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 23, 2012 12:15 am 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
filip030682 НапишиCOLON
Kakva soja stavas ili potocno od kade ja kupuvas,dali e onaa za iskrana na zivotni,ili ima nekoj posebna
A jajcata kade se :?:
Соја да за животни полномасна..

Јајца нема.. овој микс е наменет за побрза и по голема растворливост..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 23, 2012 11:57 am 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
До сега составен дел од сите миксови ми бил птичја храна за да даде порозност, но за мене не е доволна.. сум ставал и цели зрна, и пак не било доволно.. после тестовите во тегла :D со овој микс направени во период од 12 часа.. со сигурност тврдам дека овој микс е по растворлив и инстант.. нешто што за кратки риболови е примарно..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 23, 2012 4:06 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
Намали или потполно исфрли ги состојките кои имаат сврзувачко дејство и ќе добиеш попорозна боила (јас на пример пченично не ставам никогаш, содржи многу глутен а и ми ги прави гумени боилите). Не ја вари многи и додај малку повеќе масло!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 23, 2012 7:14 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 17, 2011 10:37 pm
МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
Sportex НапишиCOLON
Намали или потполно исфрли ги состојките кои имаат сврзувачко дејство и ќе добиеш попорозна боила (јас на пример пченично не ставам никогаш, содржи многу глутен а и ми ги прави гумени боилите). Не ја вари многи и додај малку повеќе масло!
има да фрчи на сите страни, БОЈЛА АЛА ПРАШКА :lol: :lol: :lol: :lol:

Кој си знае, си вади риба и преку манила.

Pozdrav do site fanovi, Ve sakam site ! :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 26, 2012 6:04 pm 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Со 24 часа сушење, се постигнува да седи на влакно 6-8 саати без проблем, притоа да се отвара како зелка слој по слој... што ми беше и замислата..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 29, 2012 12:59 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
martinMK НапишиCOLON
До сега составен дел од сите миксови ми бил птичја храна за да даде порозност, но за мене не е доволна.. сум ставал и цели зрна, и пак не било доволно.. после тестовите во тегла :D со овој микс направени во период од 12 часа.. со сигурност тврдам дека овој микс е по растворлив и инстант.. нешто што за кратки риболови е примарно..
Mislam deka se macis bez potreba.Eksperimentiraj so brojot na upotrebeni jajca i ce go dobises posakuvaniot efetkt.Sto pomalku jajca pobrzo ce se raspajga boilata.Se razbira , golemo vlijanie ima i koi se brasna koristis vo miksot.
Barem jas taka pravam.Vo boilite za prihrana sto pomalku jajca vo miksot a za lovnite boili malku povejce . . . .

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 29, 2012 3:23 pm 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
не верувам дека се мачам без потреба.. не ставам јајца во овие миксови.. за инстант реакција.. плус кога ке ја свариш боилата.. или да ја исушиш.. не ти треба замрзнувач...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 29, 2012 4:17 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
martinMK НапишиCOLON
Ne te razbiram bas kolku e toa RASTVORLIVA i instant ..... ama ne e li togas podobro praskasta primama za krap ubavo izmesena vo topki :D zelezarsko..ezerce e toa najverojatno ? Koja se riba ja ima vo nego ?

Takva boila za mene ima mesto edino kasna esen,koga temperaturata na vodata drasticno ce opadne i koga belata riba se povlece i samo sarko se uste pliva . . .. Sega ne gledam rezon od takva boila,koga i tvrda kamen boila ja nema za deset minuti na hraniliste.Posebno na reka,mozes da frlis deset kila carevka,deset kg boili...i za 15 minuti nema ni SSSS od toa.Klenot.karasot.mrenata i seta druga positna riba ce iscistat dodeka si rekol seks :D a ne pa edna taka porozna boila ?Veruvam deka istoto se slucuva i na ezero kade go ima vo pogolemi kolicini klenot karasot ..taka da koja e poentata na takva boila,posebno sega vo leto,koga e ekstremno zesko,vodata pretopla a sarko nezainteresiran bas za jadenje ?

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 9 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY