www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Чет Ное 28, 2024 5:36 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ] 
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONЧет Maј 17, 2012 2:58 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
:D Kako prvo,eden kuben santimetar olovo e tezok 11,34 grama.ako dobro delev .pisav vo naslovot na temata bez mnogu matematiki :D Znaci odbirate koja tezina vi treba za krapski olova \moite na slikive se 140 grama.se nadevam deka C2 ce izdrzat nema da krcnat \ :D e sepak malku digtron ce vi treba,ama lesno e ,digitronot ne bara matematicari.Presmetajte ,najdete koj volumen na cilindar vi odgovara . ..za soodvetnata tezina.Jasno li e ova? Potoa presecete takvo parce cevka,zavarete go na nekoja stara klesta,pa udrete mu edna bormasina so precnik sto vi odgovara niz sredina,ne mora tocno niz centar ,rekovme krapot begal od cas na geometrija ;) ,pa udrete uste eden bonsek po sredina,pa malku cekan potepajte go i opa barajte olovo.Tolku,a estetika,geometrija batalete,nitu krapot odel na cas po lepota niti na cas po geometrija . .. za matematika sum slusnal od zajko deka znael da broi,ama samo do tri :D Taka li e bre zajko ili si gi naucil godinava do pet da brojat pred da zaginat :D

I da ,ne lovat licni na majka i tatko olova,lovi prav mamec na pravo mesto i vo pravo vreme ,na prava voda ;) . .se drugo e mizi asan da ti baam .kaci tezinata na olovoto ne ubavinata,drzi tezinata na olovota ne nekoi bradavici i ne znam sto :D
A ako lovite na mnoguuu daleku barajte si drugo care ova e za do stotina metri :D
Eve nekoje slikce da bide jasno na sekoj.Jas isto begav od casovi pa mozebi ne sum bas jasen sto lupam . .. :D Mene mi trebaa deset minuti za ovaj kalap da go napravam . . . od inaet na eden krapcija sto me pukna da mu poracam kalap od Anglija duri ..kao tie znaele kako se pravi ubavvvvv kalap :lol:

[ img ]
[ img ]
[ img ]

PS.A za krajot strpete se.Prativ nekolku olova od ovie eden umetnik so airbrush da mi gi ofarba . . . . . .ce gi naslika da izgledaat kako da e grutka od slatka zolta . . .preubava carevka :lol: pa da vidite sto e prava kamuflaza na crapsko olovo ,mozebi i jadicka nema da mi treba povejce :D
Nikoj neka ne mi zameri sto vaka pisuvam ,ama preteraa brate mili . . . .anglicanite se razbira , koj drug :roll:

Променето името на темата во кирилица за подобра прегледност. Spaiva

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Olova,bez mnogu matematika,geometrija i estetika . . . .
ТемаИспратеноCOLONЧет Maј 17, 2012 8:28 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
keltan kako baltazar si ili proka pronalazac :D alal da ti e za ideava sekoja cest odlicno :!: :!: :!:

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Olova,bez mnogu matematika,geometrija i estetika . . . .
ТемаИспратеноCOLONЧет Maј 24, 2012 8:02 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
A sto treba od Korda li da kupuvam,nebare tie povejce lovat :D
Eve uste edna ideja,uste poednostavno . .. . .. i ovaj kalap e 140 .. . 150 grama ,ama malku poinakva forma i poednostavno da se napravi, mislam deka nema sto da objasuvam,slikite kazuvaat dovolno :D
[ img ]
[ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Maј 24, 2012 10:06 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Super olova si napravil,so uste malce maka moze so dupcalka od edna strana da izbusis i da vmetnes crevce za da moze osmicata da se vmetne vnatre,i ubav e i oblikot potseca na ovoj moderniot
[ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Maј 24, 2012 10:07 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
A kalapot od sto go pravis od parce cevka li

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Maј 24, 2012 10:14 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Zosto dupcalka ,kakvo parce zica ce stavis takov otvor ce imas,zavisi koji osmici gi koristis,mozes da si napravis od ednata strana pogolem otvor ya crevo,guma od drugata potesno,kako ti odgovara.mene mi odgovara vaka 4mm taman mi e .Inace jas sistemot go KOCAM so prvoto grance sto ce go dofatam so soodvetna debelina do mene :D Da od parce cevka ,ja ima na prvata slika oznacena so strelka :D

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ] 

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 6 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY