Prvo da se izvinam sto vcera posle sobranieto me nemase na forumot no interneto na precedatelo ne mu funkcionirase.
Se sluci i toa, osnovacko sobranie na zdruzenieto ,,Ribar 2011,,.
Ubav nastan i prigodna atmosfera za vakvi slucuvanja.
Se sobravme vo konferenciskata sala vo Boris Trajkovski ( vednas golema blagodarnost do lugeto sto ni ovozmozija ovoj cin da poprimi edna ozbilna nota ).
Bevme okolu 40-tina prisutni ( po mene pomalku odosto ocekuvav - verojatno domasnite slavi si go napraviva svoeto
) no se izraduvav koga vidov clenovi od Bitola, Strumica i Tetovo. Me izraduva i faktot sto vidov clenovi koj i ne se tolku aktivni na forumot no prisustvuvaa na ova sobranie i veruvam deka nivnata aktivnost vo idnina ke bide adekvatna na nivnoto iskustvo.
Bevme pocesteni so prisustvoto i na Dr Vasil Kostov Pretsedatel na MRF i od sekretarot na MRF G-dinot Miodrag Pesic od cija sto strana dobivavme i vo idnina ke dobivame celosna poddrska i dragoceni soveti.
Celiot nastan se snimase od G-dinot Ilija Bojarovski - Lovecko Oko pa se nadevam deka ke ne ima i na TV.
Izbravme Nadzoren i Upraven odbor i Pretsedatel na Zdruzenieto kako i prvicni clenovi na Komisiite koj i ponataka ke se ekipiraat so zainteresirani clenovi. Seto ova traese vremenski podolgo no insistiravme izborite da bidat maksimalno transparentni, kako sto vprocem ke bide i rabotata na ova Zdruzenie.
Razgovaravme, prasuvavme i odgovaravme na nekolku temi koj go interesiraat sekoj ribolovec, odgovori dobivavme od kompetentni lica.
Seto toa zavrsi i se prodolzi so neformalno druzenje kaj Zabarot.
E sega pretstoi period na registriranje na Zdruzenieto i zasukuvanje na rakavite. Ke ima rabota i tuka treba da se dade doprinos od sekoj clen.
Rabotata na ova zdruzenie, kako i mojata licna ke bide maksimalno otvorena i transparentna ( blagodarenie i na forumot kade ke se razgleduva sekoja inicijativa ) pa povelete so Vasi razmisluvanja i idei.