Се на се одличен и неизвесен натпревар. Честитки за најупорните, најснаодливите и најиздржливите. Без разлика на количината на уловена риба ова ме потсеќа на уловите од светските првенства. Вчера бев на езеро од 06 сабајле до 01 по полноќ. Ги посетив сите, гу пратев сите, се осеќаше замор, нервоза исцрпенос. Слушнав секакви коментари и размислувања но на крај резултатот е релевантниот фактор. Имаше премногу риби испод мера,имаше уловена црвеноперка, костреж, рак, школка, имаше многу изгубени риби, скинато,откачено, исправено јадици... сето ова мора да се издржи за да се успее. Ќе повторам секоја чест на СИТЕ учесници честитки до победниците.
БИСТРО во третото коло.
Cestito do pobednicite.. i site ostanati.. tesko bese na toa vreme da se sedi tamu..
okolu nekoj propusti..Prvo bese kazano deka hranenje me e Od 07.00 do 19.00..
Niko hranese do 19.37.. Koga mu kazavme na pece sudijata, me pravese mene I Zapata nenormalni.. Nemalo 19 casot.. Utredenta velijan pocnaa da hranat vo 06.15-20.. Pa navodno se adaptitaa pravilata Od 07.00 vo 06.00.. Ova samo mi smetashe.. Vakvi raboti nesmeat da se povtoruvaat..
Okolu vremeto.. Jug ne ubi.. Topol fen.. Ripce u mera za lek.. Edvaj.. Moze vremeto imase udel a moze i ezeroto.. Ke vidime 3to kolo..
p.s. odlicen ke bide koga nema da ima propusti..
p.p.s Daniel ribocuvarot.. dete na mesto..