www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 19, 2024 12:33 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7891011ELLIPSIS72»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Индикатори
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 12:05 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
Keltan НапишиCOLON
Na prvata slika e slikana rekata levo od prvata trska(isto levo prva) sto e na poslednata slika.Znaci na polovina metar od toj krs! A tuka i samo tuka udiraat krapovite :D Drugite dve trski ,legnatite so signalizatorite se samo taka slikani ,za sporedba na toa za sto mislam da pisuvam.Inaku tie dve so signalizatorite ''cekaat''stotina metri desno na otvoren cist prostor,ama slabo lovat tamu :lol:
Znaci na toa mesto (do krsot drva) moram,dosta zakocena kocnica i kako sto se gleda na slikata dobrooo obezbedena trska vo onaj da go narecam drzac.Mora taka,trskata da me zameni za desetina sekundi dodeka izlezam od vreca za spienje,pa patenti od sator,ajde cizmi ne mora ,moze i po corapi :D zatoa sto ako e na da receme free spool ..otide divljakot vo krsot i nema vadenje.E sto e problemot? Pa zvonceto za signalizacija...koga se spie tesko se slusa! Go prevrtev internetot ama ne uspeav da najdam signalizatori za ovaa prilika.Znaci ne ne poteg(koga zema konec) zatoa sto i nema popustanje od masinkata mi trebaat nekoj drug tip(ako voopsto postojat) sto se aktiviraat na nekoj drug nacin ,na potres,vitkanje na trskata,napinjanje na konecot,bilo kako samo ne na poteg.Znae li nekoj za nesto takvo?
Ова е решение за твојот проблем!

http://www.delkim.co.uk/ev-plus.php

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 3:56 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Јан 12, 2012 9:48 pm
МислењаCOLON496
ЛокацијаCOLONBitola
Sportex НапишиCOLON
Keltan НапишиCOLON
Na prvata slika e slikana rekata levo od prvata trska(isto levo prva) sto e na poslednata slika.Znaci na polovina metar od toj krs! A tuka i samo tuka udiraat krapovite :D Drugite dve trski ,legnatite so signalizatorite se samo taka slikani ,za sporedba na toa za sto mislam da pisuvam.Inaku tie dve so signalizatorite ''cekaat''stotina metri desno na otvoren cist prostor,ama slabo lovat tamu :lol:
Znaci na toa mesto (do krsot drva) moram,dosta zakocena kocnica i kako sto se gleda na slikata dobrooo obezbedena trska vo onaj da go narecam drzac.Mora taka,trskata da me zameni za desetina sekundi dodeka izlezam od vreca za spienje,pa patenti od sator,ajde cizmi ne mora ,moze i po corapi :D zatoa sto ako e na da receme free spool ..otide divljakot vo krsot i nema vadenje.E sto e problemot? Pa zvonceto za signalizacija...koga se spie tesko se slusa! Go prevrtev internetot ama ne uspeav da najdam signalizatori za ovaa prilika.Znaci ne ne poteg(koga zema konec) zatoa sto i nema popustanje od masinkata mi trebaat nekoj drug tip(ako voopsto postojat) sto se aktiviraat na nekoj drug nacin ,na potres,vitkanje na trskata,napinjanje na konecot,bilo kako samo ne na poteg.Znae li nekoj za nesto takvo?
Ова е решение за твојот проблем!

http://www.delkim.co.uk/ev-plus.php
ova e poeftino i mislam deka e bas toa sto keltan go bara
http://www.ebay.it/itm/SEGNALATORE-ABBO ... 869wt_1396

dreaming about it.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 4:02 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Retki se signalizatorite kaj koi mozes da programiras posle kolku metra povlecen najlon da proraboti.
Ne zboruvam za reguliranje na osetlivosta , toa e sosema druga rabota
Delkimot nema moznost da se regulira signaliziranjeto sprema dolzina na povlecen najlon pri udar na riba.
A i ne samo toj ja nema taa opcija

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 4:05 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
Majsore-vasil-daj tvoj sovet koi indikatori bi bile dobri?
ova so povlekuvanjeto na konecot-shteluvanje na indikatorot ne ni znaev deka postoi :(

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 4:24 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Vasil stom nemoze da da se podesi posle kolku metri da reagira,togas kako reagira kopceto senzitiv,primer ja sto sum gi videl tie sto ja poseduvaat taa opcija kako ja namaluvas senzitivnosta taka se i prodolzuva vremeto na reagiranje ili na prvo nivo reagira na 10cm na vtoro se zgolemuva i taka natamu,

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 5:44 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1142
vasil НапишиCOLON
Retki se signalizatorite kaj koi mozes da programiras posle kolku metra povlecen najlon da proraboti.
Delkimot nema moznost da se regulira signaliziranjeto sprema dolzina na povlecen najlon pri udar na riba.
A i ne samo toj ja nema taa opcija

И некој многу поефтини сигнализтори имаат можност за штелување на осетливоста или као што ти велиш, после колку сантиметри повлечен конец да се активира звучниот и светлосниот сигнал, ан е па делким. Сум го имал најефтинот стандарден модел и функцинира тоа беспрокорно.

за разлика од другите сигналзитори каде индикацијата е иницирана со ваљаче со магнети, овдека сигнализација се идицира со повелкување на конецот преку плочка и е лекетронски а не магнетно контролирана.

Еве ти потврда за кажаното!
http://www.youtube.com/watch?v=WF3beWBNgHI

Но не ми беше тоа поентата да го посочам, овие делким сигнализатори сигнализираат и на странична вибрација, то ест и да не е извлечен конец од шпулната имаш светлосна и звучна сигнализација.

А ве ти потврда и за ова...пази на 0.18 секунда.
http://www.youtube.com/watch?v=FExKabPM ... re=related

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 5:45 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3505
Filipe taa opcija na osetlivost ja ima skoro sekoj signalizator od sredna klasa pa nagore. Na signalizatorot ima tri kopcinja , so edniot ja regulirame jacinata na zvukot , so vtoriot bojata na zvukot a so tretio osetlivosta.
Taa osetlivost e vo opredeleni ramki ( dolzina na izvleceno vlakno) i osetlivosta ja steluvame sprema uslovite na voda, dali ima veter , na koja dalecina lovime , prisustvo na pomali primeroci na ribi.
Ova sto go navedov za programiranje na dolzina na izvleceno vlakno sum go sretnal dosega na eden edinstven model na signalizatori.
Za sto vsusnost se raboti:vleguvas vo menju programiranje , so predhodno izmerena dolzina na najlon pominuvas niz signalizatorot i na kraj taa informacija ja zapamtuvas vo pameta na signalizatorot. Najgolema dolzina na izvlecen najlon pred da proraboti signalizatorot e 10m.
Za ova se veke pisuvav , eve povtorno ke napisam i ne mesajte osetlivost na signalizatorot so ova za koe pisuvam.
Badjo koj i signalizator da go kupis a da ima i regulacija na osetlivosta nema da pogresis.
Ako imas prasanje za nekoj konkreten model ke se potrudime da odgovorime.
PS. se ova sto go pisuvam e od licno iskustvo , davam mislenja samo za oprema koja sum ja imal ili moj blizok prijatel ja imal i sum imal zadovolstvo da ja probam pri zaednicki ribolov.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 5:49 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1142
Keltan НапишиCOLON

Погледни го видеото Delkim Sensitivity и обрни внимание на 18 сек.

Ако правилно те разбрав сакаш да ловиш без freespool а сигнализторот да дава индикација.

Затоа реков ова е решение за твојот проблем.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 5:53 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3505
vasil НапишиCOLON
Kolega Sportex citaj dobro sto sum napisal , nikade ne pisuvam za santimetri.
Da te prasam so kakvi signalizatori si ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 5:54 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Vasil toa go napisav so cel da mi go doobjasnis toa,znam deka si dobro upaten vo taa problematika taka da sega mi e pojasno za sto stanuva zbor

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7891011ELLIPSIS72»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 6 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum