www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Ное 18, 2024 4:47 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7273747576ELLIPSIS119»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 15, 2014 11:37 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Дек 09, 2011 2:36 am
МислењаCOLON2536
ЛокацијаCOLONСтруга
Во календарот се натпреварите во организација на МРФ, Балканското и Светското се посебен муабет.
Инаку во план е да се учествува и на тие натпреварувања.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Феб 16, 2014 1:39 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПет Maр 04, 2011 10:01 pm
МислењаCOLON2305
saso НапишиCOLON

Za prv pat vo Makedonija ke imame i drzaven prvak vo spin i musicarenje.

Odluka za drzaven kup vo ribolov so spin tehnika
Odluka za draven kup vo musicarenje
:thumbs_up:
Bravo za novite aktivnosti
Moze vo idnina da napravime i eden "Okrsaj kod OK korala"

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Феб 17, 2014 2:34 am 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Дек 08, 2010 10:34 pm
МислењаCOLON1072
ЛокацијаCOLONskopje
ilija НапишиCOLON
saso НапишиCOLON

bravo za MRF,sega sme golem cekor ponapred

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Феб 17, 2014 9:21 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПет Maр 04, 2011 10:01 pm
МислењаCOLON2305
PERUN НапишиCOLON
ilija НапишиCOLON
saso НапишиCOLON

bravo za MRF,sega sme golem cekor ponapred
Mal cekor za ribarite, golem cekor za coveshtvoto :saso:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Феб 17, 2014 9:29 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Treba da sedneme i da razmislime koga, kade.
Zemeni se pravilata od sosednite zemji kade se odrzuvaat vakvi kupovi i treba da gi razgledame.
Se razmisluvase za dve lokacii, Treska i Sum. Mozebi ima i nekoj drugi predlozi ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Феб 18, 2014 8:07 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Aпр 25, 2011 9:20 am
МислењаCOLON224
ЛокацијаCOLONСкопје
Добро колеги од управен и не знам каков одбор на МРФ,на ниту еден член не му текна,не знам колку ве има,на река Вардар во градовите по неговото корито,да се исчисти да се направат позиции за организирање на такмичења.Да не акаме со километри,секој викенд може да се организираат,обуки на млади риболовци,како да се однесуваат во природата,да подзачистат малку пред почеток на риболов и останати работи и тн.Не ве разбирам што ви е целта,да се соберат повеќе пари или да се влијае на свеста на младите на кои остануваат водите и живиот свет во нив.До каде е иницијативата за правење езерца во река Вардар во град Скопје,знаеме дека за 3 брода се преора коритото на Вардар во центарот на Скопје,никого мува не го лази,каде е МРФ и неговите експерти да го кренат гласот,за живиот свет во реката ако воопшто го има после ваквите разорувања без мерка.Господа од МРФ има многу повисоки цели,од организирање на натпревари,главна цел е младите да се научат како да се однесуваат со водите да не бидат како нас загадувачи на природата.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Феб 18, 2014 8:42 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Така е Гоце

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Феб 18, 2014 9:08 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
гоце НапишиCOLON
Добро колеги од управен и не знам каков одбор на МРФ,на ниту еден член не му текна,не знам колку ве има,на река Вардар во градовите по неговото корито,да се исчисти да се направат позиции за организирање на такмичења.Да не акаме со километри,секој викенд може да се организираат,обуки на млади риболовци,како да се однесуваат во природата,да подзачистат малку пред почеток на риболов и останати работи и тн.Не ве разбирам што ви е целта,да се соберат повеќе пари или да се влијае на свеста на младите на кои остануваат водите и живиот свет во нив.До каде е иницијативата за правење езерца во река Вардар во град Скопје,знаеме дека за 3 брода се преора коритото на Вардар во центарот на Скопје,никого мува не го лази,каде е МРФ и неговите експерти да го кренат гласот,за живиот свет во реката ако воопшто го има после ваквите разорувања без мерка.Господа од МРФ има многу повисоки цели,од организирање на натпревари,главна цел е младите да се научат како да се однесуваат со водите да не бидат како нас загадувачи на природата.
Se sto napisa si vo pravo. Treba i apsolutno te podrzuvam vo tvoeto mislenje.
Kolku sto jas znam treba da se pravat nekakvi brani na rekata Vardar koe ke go podignat nivoto na vodata. Veruvam deka proletva i letoska ke se napravi mnogu za sreduvanjeto na ovoj del od rekata i Vardar vo centarot na Skopje ke dobie nov lika a i nie ribolovcite ke vidime polza od seto toa.
Tocno e i toa deka MRF treba malku poveke da se angazira vo vakvi akcii no i faktot deka MRF ne e semoken, ne raspolaga so ogromni finansii a i Vardar si ima svoj koncesioner ( Zdruzenieto Vardar ) koe vo osnova treba da se grizi za ova sto si go napisl pogore.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Феб 18, 2014 9:15 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Jул 05, 2013 5:01 pm
МислењаCOLON621
Во разговор со некои луѓе, дека несакајќи сум врзан со куп геолози и градежни инженери, на Вардар има покрај постојниве, уште најмалку 7 локации за хидроакумулации кои поради својата релјефна структура се погодни за тоа, а се потребни најминималните средства... Се поднесени илјадници проекти за нивна изградба... Зошто не се градат, не знам...Истиот случај е и со брегалничкиот слив... Наводно браната што требаше да биде на Отиња, сега ќе се гради кај Тестемелци... Ама прашање е кога... Со изградба на хидроцентрали само на овие две реки и тоа на овие релјефно погодни места, ќе имаме и струја за извоз, а не да увезуваме од Бугарија уште...Зборам само за економската исплатливост на браните... А за бенефитот за нас рибарите, да не збориме...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Феб 18, 2014 9:24 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 1:58 pm
МислењаCOLON282
ЛокацијаCOLONСкопје
Ќе забегаме малце :$^: ама не знам како тоа мислиш најминимални средства. Еден куп инвеститори заинтересирани за Вардар имаат дојдено, ама кога виделе дека ќе треба изместување на пруга си ги спакувале куферите, и назад од каде што дошле. Тоа се барем мои сознанија.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7273747576ELLIPSIS119»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 7 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum