zajko veleski ,sto mislis moze li istiot odnos samo so konop da se napravat topcinja za lovenje krap ? Povejce ne gi vikam boili,govorete i pisuvajte na makedonski ,makar i latinica
70%konop + 10 % zrno pcenica , podprzen konopot i melen zaedno so pcenicata na aparat za kafe , onaj za makijata , ekspresa i slicni gluposti .. . 10% rzano brasno 5% pcenicen griz 5 % carevno brasno .
Se rola kako gotov miks od Solar . . . tajnata za dobro rolanje e decki vo jajcata
Ubavo mirisaat na konop , mnogu mrsno testo ..racno gi rolav i mi izmrsija raceete zdravo . . . .
Овој микс што ке го споделам со вас не е испитан, така да незнам како би работел, но сепак за инстант риболов и кратки кампањи мислам дека ке биде супер ефективен.
Базата на миксот е птичја храна, која е подпечена малце да се размрдаат маслата.
Миксот е многу прост, ви треба храна за канаринци, јас мојата ја набавив од кај Пепи во Дам.
Ја подпеков 15тина минути само колку да замириса, и ја смелив во брашно. Битно е да имате јака и добра мелница за кафе, да вадите ситно. Јас имам Боро Кајевич трофазен млин комунистички со камења па лесно ми е да смачкам едно кило за 1 минута и тоа да е брашно.
За да знаете дали ке биде добро врзувањето, од кога ке ја смелите, пробајте да направите топка со двете раци ако се задржи формата тогаш сте на прав пат, ако не, зимајте ситото за брашно и просејте го миксот, тоа што ке остане домелете го.
За овој микс ке ви треба
850гр храна за канаринци.
100гр млеко во прав/соино млеко/млеко за телиња, зависи кое имате, јас имам млеко за телиња Витамело
50гр Топ 400 Пченично брашно
10 јајца
арома по желба
Овој микс според мене треба малце да се вари чисто затоа што е многу порозен, и убаво е да се користи арома на база на масло за да не ветреат брзо во вода.
Ne sum bas ubeden deka od ova moze da se napravi testo za boila da ne zboram,a nekako da moze da se napravi vo voda nema da stojat povece od 10min
Vo pravo si Filipe 10000% nema sansi od onaj recept od Martin da se napravi boila pa i Ceca da go mesi .. . nesto kolegata krie
mlekoto za telinja nema skoro nikakvi vrzuvacki svojstva ...a 50 grama pcenicno brasno nema teorija da vrzat 850 grama melena hrana za kanarinci pa bas i super lepak da stavel ..
A i ne mandori deka pravel so 10 jajca
kasa za bebinja ce ispadne posto pticjata e dosta vlazna koga se somele . . .
mene mi zavrsija rabota 5 POLOVINKI jajca