Mislam deka ne e ni vazno dali e taka ili ne.
Mozda sum malku strog ama me nervira koga nekoj sto vo tekot na godinata "brka" drugi ribi i sega ke i vleze na pastrmkata koga e vo mrest i e najranliva i toa so ziv mamec
Прво ако коментарот се однесува на мене, не е на место,грешка е, и е една голема заблуда.Мене ниту на крај памет не мие да одам и да ја ловам
Mislam deka ne e ni vazno dali e taka ili ne.
И те како е важно,во смисла да се заштитат рибите,слушнав деновиве дека некое големо рибариште
кое работи како чувар во железница,објектот се наоѓа кај Нова Македонија,начисто ја тамани пастрмката во Вардар овде во скопско,па дури дека и големите парчиња ги продавал
ни кажа човек кој јадел пастрмки таму
Тоа беше колега поентата на муабетот,а не јас што ловам во текот на годината други риби да бркам пастрмка
Сигурно добро знаете што се правеше лани зимото на Треска, какви пастрмки се вадеа,ме викаа и јас да одам, но отворено им реков дека несакам, и дека е забрана.
Има сведоци овде на форумов,неколку пати рибари кој оделе со мене на риболов пробувале да фрлаат со мрежички или бугарски гаќи како ги викаат,сум им рекол дека ТОА НЕ Е ВО РЕД, И КОГА ОДАТ СО МЕНЕ ТОА ДА НЕ ГО ПРАВАТ
Тоа беше поентата,но знам дека и ти и јас сме со иста мисла, да има што повеќе риба во нашите води