Sporteks mislam deka na forumov, a i opsto ima dosta mladi luge sto sakaat da zaplivaat vo krapskiot ribolov,nekoi veke se fpusteni i ako na start se razocaraat propast od seto toa.Po mene najdobro e nekoj od poiskusnite krapgii da dolovuva se od svoeto znaenje ne da go cuva za sebe i da veli od mene nema i nema da ima podobri(ne te obvinuvam)sakam da kazam imas prilika ti i tvoite kolegi krapgii na lice mesto da odberete aduti od mlad kadar,da gi posovetuvate,naucite i pomognete okolu krapskiot ribolov,taka da kraen proizvod od tie aduti da pokaze nesto na krapskite natprevari.Nesto kako trening.Po moe mislenje,a i dosta drugi se slucuva slednoto:lovis na tapa ne ti odi menuvas na spin,i taa disciplina ja menuvas,preogas vo krap.........e sega bitnoe kaj da se zastane.Vo site disciplini bi imalo uspeh dokolku se vlozi mnogu MNOGU trud bez nekoj da pomogne.Sprotivno ako mene nekoj me ponese eve na spin i me uci se i sesto od a do s ne bi imal maka da ja sovladam ,,a i nadgradam,,tehnikata.Parite mislam deka se,no ne mnogu problem jes da e ovoj vid na ribolov dosta skap.Badiala e ako trgnes so krapskiot ribolov ,a ti si laik i se otepas frlajki pari za oprema ,a na kraj uspeh nula.Ke prodavas posto zasto i nisto od mlad cadar.Mislam ke me svatis ti a i ostanatite sto natprevaruvale sto sakam da kazam.
Nas koj ne ucese? Uste ne pocnati mislite na neuspeh! A mislis deka ako uspees pari li ke zarabotish ili sto ili ke ti propadne biznisot pa ke nemash so sto da ja naranish familijata.
Bratce, pred da stanes krapdzija treba da znaes deka cel zivot ke davas pari za keif. Ako sakash se razbira, nikoj ne te tera!