Келтан, еве вака:
Штука од 50ccm - 25 ccm сајла
штука од 75 ccm- 50 ccm сајла
никако пократка од 25 сантиметри!
Алтернативата што ја понуди е лоша бидејки нема добро да ти работат кашиките!-проверена работа!
Едно време пробував и со конец од кевлар (кој го користам за сом) но испадна дека е премногу мек и неколку пати при зафрлање со Castmaster дојде до заплеткување на конецот со кашиката.
Од сајлата што ја имаш слободно сечи парчина од по 50 цантими и на краевите превиткајги и ке ги затвориш со парчина од старо цевче за стило-метално.
Ako se vratis nekoja strana nazad ce vidis deka imam se sto treba za izrabotka na saljicina. A od kade vi idejata deka kruta zica ce ja poremeti rabotata na kasikata ne mi e jasno....Sto ima vrska dali e kruta zica,meka salja ili pletenica
E toj kevlar mi go mati mozokot,a seuste mislam deka hard mono od 1mm e taman za toa sto mi treba...samo sto nemam takov da go isprobam sto e ,na suvo prvo se razbira.
Znaci pak vi velam mi treba resnie za stuka da ne skine ,ama i da drzi bez problem krupennn som,somot e celta ne taa pajka.Po tie raboti sum premnogu seriozen,nema teorija da stavam nesto sto ne mi e sto pati provereno da bide del od ostanatiot komplet-sistem mislam trska-masinka-pletenica-mamec pa virbli-mibli kuki trokuki.. za som Pregolem e vlogot,ako me razbirate
Kako najbrzo da dojadam do toj hardmono ,go ima li negde kaj nas da se kupi..ili da baram strukarosine i zemam nekoj metar 2-3mm obicen monofilament i cao...