tocno do gram ako sakate da imate nesto sovrseno i poverenje vo nego..prikaski od tipot varis pravis, exsperimentiras, moze,,no ako odis na krapski ribolov za da si go ladis tase,,,,u mojot mix ako stavam 50gr soino brasno na kilo,,se varat 2min poveke ,sto jas ne sakam
pratete gi sostokite vo %..
Dve raboti ima kaj tebe koi ne mi se jasni,ama ic
Ili pravis boili a vsusnost i ne znaes sto pravis ili pokusavas samo da gi vneses vo zabluda ovde deckite koi tukusto vleguvaat vo svetot na boilata!
Znaci ako stavis 50 grama plus se varat DVE min.povejce?Znaci bez nego gi varis dve so nego 4min?? Aloo bre zajko.koci malku.Znaes li sto voopsto ''varis'' koga ja stavis boilata vo voda? Jajcata gi varis, zajkooo ,ne brasnata.Sto podolgo ,toa pogumena boila ce imas ,a toa prosto kazano e ova: koga gi varis minuta varis da receme samo eden milimetar vo dlabina,znaci samo toj del od jajceto ce ''koagulira'' .Ako ja varis podolgo vreme podlaboko jajceto ce se vrze i imas pojaka-pogumena boila na koja dolgooo ce i treba da pocne nesto da ''osloboduva'' od zarobenite sostojki.Sto ima vrska + 50 grama od bilo sto vo boilata za vremeto na varenje da mi e da znam?? Pa ne gi vari brasnata be brat,
gi varis jajcata.probaj da varis boila bez jajca i javi ni kako ispadnalo
Sto se odnesuva za posledniov tvoj post.za toj Rod Hutchinson,ajde molim te pojasni ni od kade ti pak znaes kolku-kako-sto ima vo niv ? Znaes li kolku sto i koi aminokiselini ima vo multimino-aminoto sto ti prodavaat
I drzi se za temata.a taa e dali e potrebno vo edna boila da bidat zastapeni vo procenti site potrebni raboti(belkovini,jaglenhidrati . . . .) jas tvrdam deka NE MORA