www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 19, 2024 4:29 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3839404142ELLIPSIS149»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ВАРДАР
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 8:34 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Aпр 30, 2012 7:40 pm
МислењаCOLON583
ЛокацијаCOLONСкопје
Знам со кој тон му се обрати на Сашој, со истиот се обратив јас до сите, и мене не ми се допаѓа тоа „тепање“ на рибата, или „утепување“ на рибата.[/quote]

Аууу све сами светци и мајки Терези...ај тогаш вака....на Вардар ги галеа,мазеа,гушкаа мрените
Абе луѓе рибари сме сите што сега тука глумиме некоја добротворна или мисионерска организација се знае со каков сленг разговараат рибари...остајте сега тие далавери...како да сме од вчера

Не им се допаѓал изразот....цццццц :lol: :lol: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 8:36 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
abe batali termin,, nego dobra diskusija bas za vardar i mrenata,a i ke pomogne na nekoj sto stvarno saka da ja lovi, a ne na nekoj sto vardar go mrazi nego nas makedoncive ne interesira forum :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 8:37 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
Многу е јасно со кој тон комуницираат рибарите ама овде на форум мислам дека колку-толку можеме да употребуваме културни терминологии затоа што барем дотаму сме еволуирале за да не читаат различни типови на публика.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 8:39 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
Луѓе,
Ви се молам не ја терајте понатака.
Мислам дека добро објаснив....САМО СЕ НАДОВРЗАВ НА ПОСТОТ НА БОБИ_БРАДА сметајќи дека и Сашој добил таква инфо....фаќале “Јужније“..
А кој како сватил....и тоа го објаснив
Мислам дека сега се е ОК.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 8:50 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONВто Јан 10, 2012 12:59 am
МислењаCOLON296
ico baits НапишиCOLON
voj period e dobar za caura,, za vardar,, kaj nas vadat po nekoja mrena, veleskiov revir,,za caura e podobar teren po pesokliv,ili dgera,, podobro jade na takvi mesta, pod stobi nadole neama da pronmasite,,jas so godini ja lovev pod micurinka fabrikata posle stobi,, rekov samo na mala voda, koga ke se grupira, i za caura da mu se vlece i pomalku da zakacuva, zatoa go spomnav i terenot,,,,
nemam probano bate ico na veleskiot revir mozebi i dole ke sum imal uspeh ama ne sum bil uporen ajde zdravje neka se stabilizira vardar pa ke probame a kaj stobi imam pominuvano ubavo za bojnik mrena poslabo a deka drzi mrena mestoto drzi imam izvadeno ubavi mreni stobi me ima noseno tatkomi uste od dete i on fakjase isto na takvi mesta kako sto objasni ti bate ico a za uspehot da nezboram nekolku skrseni vrvovi i duri i po nekoja jagula znaese da udri

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 9:04 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Aпр 30, 2012 7:40 pm
МислењаCOLON583
ЛокацијаCOLONСкопје
bubo skopje НапишиCOLON
ico baits НапишиCOLON
voj period e dobar za caura,, za vardar,, kaj nas vadat po nekoja mrena, veleskiov revir,,za caura e podobar teren po pesokliv,ili dgera,, podobro jade na takvi mesta, pod stobi nadole neama da pronmasite,,jas so godini ja lovev pod micurinka fabrikata posle stobi,, rekov samo na mala voda, koga ke se grupira, i za caura da mu se vlece i pomalku da zakacuva, zatoa go spomnav i terenot,,,,
nemam probano bate ico na veleskiot revir mozebi i dole ke sum imal uspeh ama ne sum bil uporen ajde zdravje neka se stabilizira vardar pa ke probame a kaj stobi imam pominuvano ubavo za bojnik mrena poslabo a deka drzi mrena mestoto drzi imam izvadeno ubavi mreni stobi me ima noseno tatkomi uste od dete i on fakjase isto na takvi mesta kako sto objasni ti bate ico a za uspehot da nezboram nekolku skrseni vrvovi i duri i po nekoja jagula znaese da udri
И јас порано идев многу на Стоби,порано баш овој период се фаќаше многу Мрена и тоа само на Дудинка.... најдобри места беа под Црна река кривината пред сепарацијата и пред Црна на плочите..барем пред 7-8 години многу убаво се поминуваше таму.......сега ме фати меракот за Дудинка,ми се плаче....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 9:05 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
kaj stobi poslabo :?: :?: :?: bubo stvarno tebe vasko ne te upatil u ovoja ribolov :D :D :D stobi nad ulivot na crna, na plocite takvo mesto retko ima na vardar za mrena, toj poteg narocito kaj vrengijata pod mostot na ulanci,,i staro gradsko kaj ezerceto,drzi i se lovi mrena mnogu.. ner si otisol na vo pravo mesto i vreme..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 9:19 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONВто Јан 10, 2012 12:59 am
МислењаCOLON296
ico baits НапишиCOLON
kaj stobi poslabo :?: :?: :?: bubo stvarno tebe vasko ne te upatil u ovoja ribolov :D :D :D stobi nad ulivot na crna, na plocite takvo mesto retko ima na vardar za mrena, toj poteg narocito kaj vrengijata pod mostot na ulanci,,i staro gradsko kaj ezerceto,drzi i se lovi mrena mnogu.. ner si otisol na vo pravo mesto i vreme..
hahahahahah bate ico tatkomi se vika vasko i on fakjase odma pod uliv na crna vo vardar dnoto e pesoklivo so siten kamen i izleguvase krupna mrena na trkalanje so potesko olovo no toa bese porano a da za kaj plocite i mi bese muabetot sega e dosta izmenet celiot teren odam i sega tamu ama povekje na bojnik ama godinava neka se drzi mrenata :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 9:24 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
:lol: :lol: :lol: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 27, 2012 1:21 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Aпр 25, 2011 9:20 am
МислењаCOLON224
ЛокацијаCOLONСкопје
Во ред ви е дискусијава,но да ве прашам дали знаете дека белата мрена е забранета да се лови на Вардар до 1 јули,ако не сте знаеле еве ви информација,почекајте уште неколку денови па потоа може да почнете да тепате мрени.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3839404142ELLIPSIS149»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 5 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum