www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 19, 2024 8:30 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3435363738ELLIPSIS149»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ВАРДАР
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 19, 2012 4:24 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Taka e Aki,nema zbor :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 19, 2012 4:32 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Јан 19, 2012 8:26 pm
МислењаCOLON276
ЛокацијаCOLONskopje
jas iskreno sakam da ste vo pravo i veruvam vo vasite komentari i istite gi prifakam dobronamerno sekako ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 19, 2012 4:35 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 18, 2010 9:47 am
МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
pogolem problem mislam deka e vodostojot shto ne e stabilen otkolku temperaturata.ribata kje se grupira i kje si najde soodvetno mesto so soodvetna temperatura.kje sheta nagore nadolu po rekata i ke se snajde.ama odkako toa kje go napravi i pochne da se mresti na nekoe mesto shto koga bila golema vodata im odgovaralo posle so naglo namaluvanjeto na vodostojot taa ikra e na suvo i go gubi plodot.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 19, 2012 4:43 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON276
ЛокацијаCOLONskopje
toa e veke druga matematika aki , inace da vo pravo si veke nekolku godini unazad mislam od koga se napravi kozjak , vardar e mnogu poladen no i toa e veke nadrasnato zasto ribata se navikna na poladna voda ama vodostojot i toa kako loso vlijae ama toa e toa ,nie vo ovoj slucaj ne mozeme nisto ! i uste edna druga rabota ne znam aki dali si primetil , a ako si izlagal na vardar vo skopje sigurrno si videl deka krkuskata sto nema da uspee da se ismresti nekade do juli umira i od taa pricina imam mnogu krkuski umreni niz reka :(

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 19, 2012 4:49 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 18, 2010 9:47 am
МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
realno situacijata e katastrofalna i za srekja i chudo na prirodata dobro e ushte shto e aktivna temava vardar i shto pak po neshto iskacha da se napravi kejf .na tolku nepazena i zagadena reka ushte ima riba i kapitalci i zatoa sekoj kolku moze treba da doprinese za nejzino zachuvuvanje.sepak reka vardar e eden od pogolemite prirodni gordosti na makedonija otpejana vo mnogu pesmi niz minatoto i povrzana so mnogu situacii niz istorijata.za mene vardar e omilenoto mesto za ribolovenje :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 19, 2012 5:08 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
I tie sto se konsecioneri da ja poribat............

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 20, 2012 9:23 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Aпр 25, 2011 9:20 am
МислењаCOLON224
ЛокацијаCOLONСкопје
Колеги да ве информирам за состав Лепенец Вардар тука риболовам од дете сега имам 45,се вадеше и се уште се вади црна мрена или кркушка полна со икра 200 до 300 гр парче наречени матици,напишав допис до МРФ да преземат нешто за продолжување на забраната но попусто,концесионерот не е заинтересиран за мрестот,испратив до МЗШВ добив одговор дека е информиран инспекторот и толку се заврши работата.Инаку да ви кажам има 3 4 рибари кои доаѓаат од 4 часот сабајле секојдневно до 8 9 часот во овој период изловуваат по 3 4 кг по човек риба црна мрена,луѓето не се криви кога концесионерот го дозволува тоа,човек не знае дали повеќе фаќаат сертмеџиите или ова 3 4 ка рибари.На терен се уште се изловува,поминуваат чувари незаинтересирани каква риба се изловува само покажуваш дозвола и прави што сакаш,од колегите што ловат навечер ме информираа дека се фрлаат сертмиња од Маријан кој сите го знаат и Шпицовите, овој првиот едно време беше поставен за чувар во ЗСР Вардар,колегите пријавиле кај Кире кој им рекол дека ќе испрати луѓе но од тоа ништо не се случило,сертмињата биле полни со кркушка мрена и пастрмка,сега повелете на риболов.За бојникот да ви кажам за прв пат после толку години го нема на овој потег што е за чудење,причината ја гледам во нискиот водостој на река Вардар или пак од поставување ноќници.Излегува караш на бели и трева ако го начекаш ова се информации од прва рака.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 20, 2012 9:38 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
Гоце , навистина незнам што да ти кажам :( затоа и сум толку против ЗСР Вардар но тоа е тоа ... нивна е концесијата , нивни се чуварите и ако они не сакаат да ја заштитат рибата на својот ревир тогаш ...
Доколку некој има контакт од претседателот на ЗСР Вардар нека ми се јави или нека му пише да си превземе нешто , бидејки тоа што се случува е жално и трагично .

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 20, 2012 10:24 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Му го испратив на Кире коментарот на Гоце

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 20, 2012 10:47 am 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON276
ЛокацијаCOLONskopje
na toj del tamu sum odel mnogu ama pred da gi isecat drvata . mnogu ubavo mesto sto drzese premnogu riba posebno bojnik ( i po kilo bojnici sum gledal tamu ) , popadika isto taka imase dosta ja fakavme na trava i na crni kaliforniski ama poslednive nekolku godini ne odam poso mnogu pocnale mrezari i mrezicki i ne sakam da se neviram ! inaku e zalno ZASTO STVARNO MNOGU UBAV TEREN BESE SO MNOGU RIBA ! AMA TOA E TOA KAJ NAS SEKOGAS TOA STO E UBAVO SE UNISTUVA :x :oops: :x :twisted: :twisted:

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3435363738ELLIPSIS149»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 3 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum