I Ako jas se prasam frleni pari za onaj koj resil cela spulna da ja polni so fluo.Gospod ni ja dade pletenicata ne zaboravete.A ovaj FC koj saka moze samo kako predvez da go koristi.dali za pastrmka ili za bela riba.Iako eden ribolov od inaet . . jas na pleten kolega na fluo na Treska bistra kako solza izgubi 7=4 pastrmki na vobler,Na drugo mesto ne mu gledam prednost ,ama bas iccc .Imate denes kupovi copolimer konec , eftin a tri pati podobar od FC za osnoven konec . . . .
Samo prasajte se ova,STO pobrzo ce vidi i otkrie deka e prevara pastrmkata ? ako e tolku bitna nevidlivosta , najlonot ili ona parce drvo ili cuvaj boze zelezooo so koe ja lovime plus onie dve trokuki koi visat ??
Јас го ставив ФК-то исклучиво во контекст на предвез. Никад не би намотал цела шпулна со ФК. Затоа и 100% ФК се продава од 25, 30 и 50 метри. Тие што продаваат ФК од 150 метри, обично продаваат монофил “премачкан“ со флуорин, па демек помалку се гледа, како конците на Owner или Тубертини-то на Зоки на кое пишува флуорокарбон, а уствари е монофил со флуорин.
Имам и кополимер од 3М за предвези, тој има поголема носивост од ФК, помала растегливост од монофил, ама сум се уверил во неколку прилики на бистра вода дека ФК-то прави разлика.