Баш ми е драго што има мислења по однос на поставената тема за концесиите. Од некои одговори заклучив дека, ако се тече по рокови вклучувајќи ги и оние за приговор и што ли уште не, негде 2013 год. ќе фати...Вчера се видов со еден пријател од Бугарија кој е спортски риболовец и ми покажа дозвола за спорски риболов која не кошта повеќе од 20-30 ЕУР. и замислете, важи за сите води на копно и на море!!! Сите води кои се од бога дадени се општо национално богатство и нормално е државата да ги заштитува и наплатува за риболов на истите, секако исклучок се само приватните рибници-езерца.Ние, нашата мала и преубава Македонија која е 200х200 км надолж и попреко ја расцепкавме на мал милион ревири, божем оставина од татко како да се дели. Многу сложено, заплеткано или со еден збор нечини.Што има некој си таму газда да управува со Тиквешко, Козјак и др. не се тие татковина туку се државни и државата треба да си ги земе под своја капа.Една дозвола за сите, чланарина за матично друштво и ај со здравје.
ziko toa e se vo red sto go kazuvas ali dobro znaes deka drzava se otkaza od mnogu svojini koja gi imase zasto? zato sto mu je polesno da im dade na drugi da imaat obvrski nego samata drzava ova tema je mnogu dolga i siroka ako je otvorime poopsirno.