А зошто мислиш дека рибарите се криви?
Дека работа што требаше да се заврши од тие ИНСТИТУЦИИ што ги споменуваш не е завршена ете веќе една и пол ГОДИНА ???
И сега ако некој вадел дозвола 40-50 години, ДА ДА има и доста постари риболовци и сега тој истиот е криволовец?
Незнам колку си присутен Стрежево ама ете јас ќе ти кажам дека совеста кај битолските риболовци работи така што барем јас досега немам видено никој да лови крап.Кленот влезе и излезе од реката и никој не се осмели да лови на река, така да би ти препорачал дека СОВЕСТА кај рибарите е таа што треба да работи, бидејки институциите и вака и така се бадијала институции.
пријател,уживај....за битолските риболовци зборај се само аман не ги фали жити мене..
ако беа толку совесни рибниот фонд немаше да е како сега,и второ ако беа толку совесни во забранет период немаше секој ден да има Стрежево по 100 души и да земат риби кои се забранети или риби под воведената големина и количина..сигурен сум дека од тие шо ги браниш едно 99 % не знат дека лиљанот е трајно забранет,и да не ја наведувам максималната должина по видови на риби..Се сложвам дека институциите треба да си ја вршат работата и неубо вака шо излезе на средина на месец јуни уште да нема концесионер,ама тое