www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 24, 2024 3:57 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1314151617ELLIPSIS25»

Дали сте за порибување на нашите води со неавтохтони риби?
1. Да со штука. 42%  42%  [57 ]
2. Да со смуѓ. 26%  26%  [35 ]
3. Да со бас. 14%  14%  [19 ]
4. Да со некоја друга риба(наведете во коментарот која). 4%  4%  [5 ]
5. Не 15%  15%  [21 ]
Вкупно гласовиCOLON137
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 1:09 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Oкт 26, 2010 9:38 pm
МислењаCOLON1320
ЛокацијаCOLONStrumica
Stole НапишиCOLON
Прво, дискусија се води околу порибување на нашите води со ТУЃИ риби, значи не кој кај лови и оди по риба. Меѓутоа ако тоа ти помогне и ти разјасни нешто еве ќе ти кажам. Сум одел ( кога ти не си бил ни роден) и одам низ цела Република Македонија. Ловам се и задржувам скоро се освен КАРАШ кој некој БРЗОЈЕБЕЦ го учука у Македонија и сега станува “газда“ во нашите води. Мене тотално НИШТО не ми значи некое твое мало искуство кое се базира на “фрли јадица извади риба“ еј супер е дај ќе го направиме ова и дома. Ај и јас да те прашам нешто ихтиолог си ???
Абе Столе,не знам дали јас сум улав што ти давам примери за баланс меѓу штука и други риби или ти ме правиш улав со смешните тези.....Јасно дека си одел кога не сум бил роден/сигурно си двојно постар од мене.Логички е.А искуството дали ми е мало,јас не знам,ти знаеш поубаво.Ти посакувам и ти да одиш ,фрлиш јадицаи фатиш риба.Не си ни ти ихтиолог па што.....Јас сакам риба околу мене Столе,да одам и да ловам и се залагам да има што повеќе видови риба.Друго е да не рачунам да одам по риба,па да не ми дреме дали ке има или не.
И пак ке ти кажам.Со факти и искуство ја бранам тезата за штука а ти?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 1:24 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONВто Ное 30, 2010 3:15 am
МислењаCOLON1683
Go podruzuvam Poliz so mislenjeto deka Stuka definitivno i treba na nasava mala drzavicka, da ne mora da odime Grcki - mrcki, Sase kako sto napomena i ladicata bila del od naside vodi vo 60tite taka da opstoela riba grablivec i kaj nas no site si ja znaeme situacijata vo drzavata od nesovesniot narod e istrebena taa riba od nasi vodi. Ako ne ni tekne na nas da podbucneme malku nema na kogo nikoj ne e zainteresiran poslednive godini za ovaa rabota. Jas sum za poribuvanje so grablivki na mesta kade sto si postoele pred mnogu godini.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 1:25 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
столе во право си за тоа што го кажуваш -и јас те подржувам за тоа дека треба да се испита од стручни лица све па потоа
-ама од која година на назад ке земиме репер -КАКО БИЛО И ШТО ИМАЛО
И КОЈ ОД ТИЕ КЕ ГО НОСИ МАГАРЕШКИОТ САМАР што е стигнато на ова дереџе

а секако јас сум за штука ако некој стручен по таја област даде АМИН

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 1:27 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
spiro_jas НапишиCOLON
столе во право си за тоа што го кажуваш -и јас те подржувам за тоа дека треба да се испита од стручни лица све па потоа
-ама од која година на назад ке земиме репер -КАКО БИЛО И ШТО ИМАЛО
И КОЈ ОД ТИЕ КЕ ГО НОСИ МАГАРЕШКИОТ САМАР што е стигнато на ова дереџе

koi strucni lica bre braka od tie strucnite do voa derdgee dojdovme//////////////////////////////////

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 1:28 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Oкт 26, 2010 9:38 pm
МислењаCOLON1320
ЛокацијаCOLONStrumica
spiro_jas НапишиCOLON
Спиро,како што тргнало нас нема да не има,кога ќе се појави тој стручен што го чекаме толку години.Тоа е проблемот,изгубени се драгоцени години за да се заврши оваа работа.....Досега требаше да врие од секакви риби,како што е секаде околу нас а и подалеку од нас.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 1:31 am 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
epa ako cekame od strucnacite,site ovde od forumov ke imame prosek po 70 god , i ke se srekavame po apteki dodeka cekame lekovi, a strucnacite uste ke analiziraat.. :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 1:32 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
абе ицо нее току така --пример со америчкото сомче (еве нас риболовците не ние од интерес-ама на овие со рибниците муе од интерес) и сега ако секој си гледа кеиф
негов до кај ке ја дотераме
јас затоа викам
некој стручен да се нафати и да си ја брка работата околу тие работи (во кои води што смее и што не смее)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 1:35 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 03, 2011 12:48 am
МислењаCOLON312
I PAK КЕ RECHAM :
dmozzart НапишиCOLON
Jas se slagam so tie shto mislat deka treba da se poribuva prvo so avtohtoni - nashi ribi i da se zgolemi nivnata populacija so kontroli vo mrest, zabrani za lovenje itn itn.
Se slagam i so toa da se poribi i so alohtoni vidovi, no vrz nauchna osnova i toa samo na nekoi "poizolirani" veshtachki alumulacii. Nikako vo trite prirodni ezera i rekite.
Mislam deka bi doprinelo za razvoj na ovoj sport, (a ne bi nashtetilo na nishto) i toa e glavniot argument.
Isto bi dodal, deka treba da se otpochne so istrebuvanje na "napastite" po srpskiot metod ili drugi ( ne tolku radikalni metodi kako ispushtanje ezera) i toa da se stavi kako obvrska na nadleznite.
NO, :!: za seto ova , najprvo treba NIE da gi razbudime obvrzanite za tie raboti ( od ministerstvo do koncesioneri).

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 1:37 am 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
bratu..AMERICKO SOMCE..koj go spomna toa sranje ,sto ima vrska so temava,,

a da ti kazam tocno koj go donese vo mk..eden strucnjak direktor ,, vo rudnikot vo kavadarci pred 30 god,, zatoa sto 2 pati pustile krap i ne im uspeal, pa nekoj srbin im go preporacal somov so bocki, i im garantiral deka ke uspee.

znaci celta billa da se usppe,,ane so sto...97 god imase poplava na toj iskop se prelea voda vo tikvesko,i somot so bocki...pravime tema za stuka smufg i deverika ....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 1:38 am 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
nikolce prepravka... :D :D :D

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1314151617ELLIPSIS25»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 14 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum