www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 3:47 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345ELLIPSIS24»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Krapski natprevar na Globocicko Ezero
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 8:38 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Jas se slozuvam da imaat site legitamicii od mrf ama ako naprevarot e rekreativen-pred se druzenje zasto bi ja infomiral mrf ali aj i toa neka bide...E so toa informiranje dali jas treba na mrf da iskesiram kes za naprevarot ili da platam nivni sudii a ne mi trebaat...I uste nesto ako Mome-gogomond organizira naprevar na negovo privatno ezero dali treba nekoj da obavesti...Ova prasuvam bidejki go nemam procitano zakonot pozdrav...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 8:43 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Ne mora nisto.mora samo da se umre.ke se sobereme I ke se druzime nikoj nemoze toa da go spreci.pravilata povtorno ke kazam gi odreduva domakinot I nikoj nema pravo da mu se mesa.sportski legitimacii mu trebaat damo na onoj koj se takmici na krapski cup spored strogo propisani pravila naIGFA,ova e najmalku toa.cel svet si pravi shtosaka samo vie kontra.Ako sakas prijavi se ako nejkes nemoras.ama ako ne se prijavuvas ne ni pisuvj nego tetaj si ja rabotata.Vo site zemji od sosedstvoto se gore propisanite pravila.domakinot na ezeroto si kazuva I tocka.kako nikoj od vas nebi na takmicenja nadvor ve molam ne se mesajte

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 8:51 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
Jovan Bojcovski НапишиCOLON
Tasim НапишиCOLON
Krapski natprevar na Globocicko Ezero disciplina "Lov riba so jadica na dno" ce se odrzi vo periodot od 14-16 septemvri 2012 godina 50 casa, na rekreativnata pateka "Tesnec"
po moznost ova godina da imame natprevaruvaci od BIH-SRB-BUG I NARAVNO OD NASAVA DRZAVICKA
ova informacija ja stavam malce pred vreme da se ima vreme sekoja ekipa da razmisli i da odluci dal moze da ucestvuva na ovoj tradicijonalen turnir na GLOBOCICKO EZERO.
Mislam deka e dobro ova da go organizirate pod kapata na MRF (Makedonska Ribolovna Federacija). Znaci da e zvanicen natprevar po pravilata na MRF.

A РФМ да се нафати еднаш да организира нешто вакво? Не мора секогаш кога некој во сопствена режија ќе се потруди да направи нешто во риболовот да биде под капата на МРФ.

Организирајте ВИЕ па ние ќе учествуваме!

Последна промена од 1 на Sportex, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 8:51 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Јане, не се работи за мешање, мене само ме интересираше дали се задолжителни спортски легитимации, бидејќи ако треба да се вадат, да знаат момциве од друштво што се заинтересирани да се натпреваруваат дека ги имам сите документи потребни за тоа (од искуството со Предраг) и ќе средиме веднаш се :)

Инаку, ако законот вика дека секој натпревар мора да се пријави и да биде по правила, тогаш мора.
Ако не сакаат од Црн Дрим да организираат по правила, тогаш тоа официјално нема да биде куп, туку ќе се собереме на дружење ;) И никој ништо нема да смее да каже, посебно ако е доделена концесијата и секој си плати дневна дозвола за рекреативен риболов ;) А Јован ќе го викнеме на пиво :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 8:52 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Sportex НапишиCOLON
A РФМ да се нафати еднаш да организира нешто вакво па ние ќе се пријавиме и ќе учествуваме. Не мора секогаш кга некој друг се потрудил да направи нешто во риболовот да биде под капата на МРФ.

Па зошто не се пријавивте во крапска лига?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 8:54 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1142
Филип НапишиCOLON
Sportex НапишиCOLON
A РФМ да се нафати еднаш да организира нешто вакво па ние ќе се пријавиме и ќе учествуваме. Не мора секогаш кга некој друг се потрудил да направи нешто во риболовот да биде под капата на МРФ.

Па зошто не се пријавивте во крапска лига?

Мене ли ми го поставуваш ова прашање или?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 8:56 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Па викаш, да организира МРФ и ќе се пријавите. Зошто тогаш не се пријавивте во лигата, по примерот на Предраг?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 9:04 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1142
Филип НапишиCOLON
Па викаш, да организира МРФ и ќе се пријавите. Зошто тогаш не се пријавивте во лигата, по примерот на Предраг?

Како прво, овде не се работи за лига туку за куп натпревар.

Ако не знаеш куп натрпевар е едно натпреварување а лигата има неколку кола, минимум две а кај нас обично 3.

Јас 7 години по ред се натпреварував во лигата и мојата екипа била една од најредовните учесници, без разлика кој организирал, како и каде.

Башка од лигата уествував на сите можни купови во организација на МРФ.

Бев член на УО на РФМ како представник на крапските риболовци се со цел да придонесам колку е можно повеќе за унапредување на овој спорт кај нас.

Е сега да ти одговорам на прашањето директно.

Не само јас, ами и 90% од сите крапџии во МК што нешто значат во овој спорт, не се пријавуваат за лигата.

Зошто?

Едно зошто - многу затоа! Милион причини има а јас ќе ти кажам само една единствена.

РФМ се нафаќаше секогаш да ни плати котизација (од парите собрани од лигата) и тука завршуваше цела приказна. Се останато беше оставено на нас да си бркаме спонзори.

Дали имаш представа како изгледа една финасиска конструкција за учество на светско првенство? Ако имаш намера озбилно да се натпреваруваш тоа се десетици илјади евра.

Па ајде вака со уличарски речник ќе ти кажам...Им скурчи веќе на сите да си плаќаат се од џеп за да ја представуваат Македонија.

Овде се работи за приватен куп, каде се натпреварува секој во свое име и за своја сметка.

Нека го организираат па ќе се пријават луќе, само ти не ми ја свати оронијата во постот. Ако РФМ се нафати да организира нешто вакво, тешко дека ќе има многу пријавени екипи.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 9:11 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
like like like like :D :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 9:11 am