brasno od rak,,craba..so specificen vkus i miris,,imam slusnato deka na nekoi delovi vo italija, se prigotvuvalo so nego nekoj italjanski specijalitet..se raboti za edno od najdobrite brasna vo krapski ribolov, koj se koristi ,zadskrieno, vo krapskite industrii,,
jas go koristam veke 5 godini vo mixsot, za negovite sostojki nema da pisuvam,zatoa sto imam procitano na poveke mesta se razlicno,i smetam deka nema tocna informacija,,,italjancite za brasna se medgu najdobrite, narocito i za ovaa brasno,,imam zemeno i edno od bugarija pred 2 god, sto nema vrska so italjanskoto,,,zadskrieno, i nigde ne se spominja vo krapskata industrija, a se veruva deka skoro 70% go koristat vo nivnite proizvodi..najdobar razmer so nego da go imate vo mixsot, e 7% procenti, za neutralna boila koja ke gi ima negovite sostojki,,,a pr ako sakate da pravite nesto na baza na meso, ne poveke od 16% koj cela osnova ke pridobie miris od nego, i moze da se lovi bez nikakva dodatna hemija, a d imate boila sto raboti na divaa voda,,najdobro raboti za mesnite aromi bar zamene,,, so monster crab,,shel fish, i vo nekoi slucai se sece so jagoda, za da ja izgubii onaa ostrina na meso..jagodata nema da ja stavate poveke od 4ml na 10 jajca, za da ne dominira, nego nejzinata cel e samo agresivnosta na brasnoto da ja namali,,ovoj recept e dosta loven narocito noke,,poz zajci