www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Ное 18, 2024 4:43 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS6061626364ELLIPSIS119»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 12, 2012 8:17 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... Васил, јас мислам дека требит активно да имат еден Члн од МРФ на форумов. Да е приајвен со членско Име МРФ и редовно да учествуват во форумов. Тоа не мора да си ти, можит некој кој е слободен од МРФ или да си напрајте план кој кога ќе е на форумов. Сепак на форумов членовите се од цела МК и добро е да учествувате редовно за да се следат сите случувања. Мислам дека така би било најдобро за МРФ и за нас рекреативните риболовци ...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 12, 2012 9:02 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПет Ное 25, 2011 8:33 pm
МислењаCOLON306
Lepi НапишиCOLON
... Васил, јас мислам дека требит активно да имат еден Члн од МРФ на форумов. Да е приајвен со членско Име МРФ и редовно да учествуват во форумов. Тоа не мора да си ти, можит некој кој е слободен од МРФ или да си напрајте план кој кога ќе е на форумов. Сепак на форумов членовите се од цела МК и добро е да учествувате редовно за да се следат сите случувања. Мислам дека така би било најдобро за МРФ и за нас рекреативните риболовци ...
Лепи
на форумот многу често има по некој од Управниот Одбор на МРФ. Има и од другите риболовни здруженија, има и многу луѓе од Вардар кои се на форумов. Мегутоа не можам некого да задолжам или да обврзам да биде на форумот и да се претстави со своето име и презиме.
Имај во предвид дека форумот брои 1000 членови, а во МРФ има регистрирано приближно 20.000 риболовци.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 12, 2012 9:08 pm 
Отсутен
Молчалив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 10, 2012 9:58 am
МислењаCOLON6
А кој ке одговара за катастрофата кај езерото Суводол , РЕК Битола????
Тотална негрижа, мрежари на сите страни .
Езерото моментално е колку бара, а рибата е жално да се гледа како бара спас
СРАМОТА!!!!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 12, 2012 9:12 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... не мора Васил да се престави секој со свое Име и Презиме, туку да влегува во форумов како Член МРФ и да е активен од страната на МРФ. За тоа ќе се имат лозинка и ќе си знајте вие кој кога можит да е укључен ...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 12, 2012 9:40 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПет Maр 04, 2011 10:01 pm
МислењаCOLON2305
Lepi
Super idea.Abe germanec ti e germanec.
Mislam deka e dobro da ima nekoj koj bi ne zapoznal so zakoni,problematiki, predizvici, prepreki,poribuvanja, zaklucoci od U.O. ....
Toa bi bilo se dodeka nie ne bi imale nas prestavnik vo MRF.Posle toj bi ne zapoznaval.
Ne treba ova da se svati kako " raportiranje" tuku kako spodeluvanje na informacii.
Na toj nacin bi se izbegnale sansite za spekulacii i nagadjanje.Mislam deka e golem jazot pomedju " obicniot" ribolovec i tie na vrvot.
Sigurno deka ova treba da bide na svoja volja a ne obvrska.
Vasil, sigurno deka MRF ima 20000 clenovi ,ama nema 1000 clenovi koj volku dobro komuniciraat i sledat informacii kako ovde na forumot.Veruvam deka mnogu clenovi bi se pronasle vo Vasata programa i bi projavile interes za volonterstvo ili sl.
Samo da kazam deka jas vidov golema korist od inspektorite od Ohrid koj iako moraa da pominat niz ogneno krstevanje sepak sega uzivaat golema pocit i avtoritet od clenovite. Mnogupati ni ja zatnale muckata kazuvajki ni kako treba a ne kako nie mislime.
Ama kako sto rekov pogore da ne ja " rasipuvame" temata

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 12, 2012 10:31 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON306
Илија
сите оние кои сакаат да се запознаат со закони, проблематики, заклучоци и слично може да ја отворат страната на МРФ и да прочитаат што ги интересира и да се запознаат со многу работи. МРФ нема форум, но страната иако е „статична„ има многу содржини и многу информации. Само треба да се чита. Тука има многу информации за рекреативниот риболов, за концесионерството, за спортскиот дел и за многу други нешта. Можеби ќе бидете изненадени меѓутоа страната на МРФ е една од многу посетуваните страни во земјава. Од друга страна мене воопшто не ми смета да го посетувам форумот и страната на Рибар 2011 затоа што исто така е содржајна и има многу податоци и размислувања кои потекнуваат од, како што велите, „обичниот рибар“. Меѓутоа одзема многу време. Нешто кое верувајте го немам на располагање толку за да го трошам, можеби не е прикладно да кажам залудно, затоа што не е залудно, но заради некој кој не сака да седне и да прочита туку некој треба да му го каже и да му го објасни. Не сакам никого да навредам, да не ме разберете погрешно, но не е лошо чисто информативно да ја посетувате, од време на време и страната на МРФ и да се информирате за активностите на МРФ и сите здруженија во Македонија. Инаку во земјава има уште неколку интересни страни и форуми на кои се разговара за риболов.
Поздрав.
Најверојатно ја промашивме темата, но.....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 12, 2012 11:25 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 02, 2011 12:02 am
МислењаCOLON109
ЛокацијаCOLONSkopje
Pa neli sme informaticko opsestvo i imame duri i minister za informatatika. Vo denesno vreme informacijata e pravovremena i dostapna za sekogo pa shodno na toa i treba maximalno da ja koristime za da bideme poefikasni i podelotvorni vo deluvanjeto.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 13, 2012 8:45 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Vasil Kostov НапишиCOLON
Не сакам никого да навредам, да не ме разберете погрешно, но не е лошо чисто информативно да ја посетувате, од време на време и страната на МРФ и да се информирате за активностите на МРФ и сите здруженија во Македонија.
Јас ја имам цела страна на МРФ симнато во компјутер и прочитано :D Најискрено :ok_ok:

Но, добро би било ти да си присутен, макар и еднаш неделно по час-два ;) А не да си активен еднаш на 6 месеци :howitz:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 13, 2012 7:46 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON306
Ако се однесува на мене, прифарено. Ке бидам почесто на форумот. Поздрав.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 13, 2012 8:17 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON306
g.cuculoski НапишиCOLON
Gledaj , gledam tuka deka ima dosta samobendisani i egoisticki prasanja i navredi do MRF , samo toa ne e opravduvanje da se napusti forumov , kako sto kaza eden od lugevo pogore kako predstavnici na federacijata ne treba da begaat od prvata precka ili loso prasanje na forumov , tuku treba da se razgovara da se izvadat fakti i da se pregovara , normalno nema sto obicen rekreativec da postavuva prasannja od malku poviskok rang vo federacijata , toa si go pravat odgovornite luge vo sportskite drustva i toa e toa , znaci eve go odgovorot do site onie sportski ribolovci , ve molam obratete se za problemov kaj odgovornoto lice vo vasiot klub , i normalno ke baraat od nego odgovor , a on e dolzen da razgovara za ovie temi so soodvetni lica pretstavnici od MRF , forumov e za sportskite ribolovci da komuniciraat za opsti informacii i sl. a temi kako nekoi od forumov se za na masa , toa sto odbivaat da sednat na masa pretsatvnicite na MRF ,,pretpostavuvam,, ima nekakva pozadina ,odnosno pricina
Убаво кажано Горан.
МРФ е отворена за сите здруженија (спортски или рекреативни). Секое здружение може да се обрати официјално до МРФ. Седниците на Упрацен Одбор се отворени и секој може да присуствува ако сака и ако има барање или нешто го тангира. Секако во име на своето здружение. Васил е на форумов затоа што сака да биде тука, не затоа што мора. Нити сум бегал, ниту ке бегам од вас рибарите. Едноставно немам зошто. Ако имате сугестии и предлози ве молам обратете се како здружение до МРФ. Пишете на официјалниот маил. Форумот е за риболовци и овде не се изнесуваат официјалните ставови на здружението РИБАР 2011 туку лични ставови и мислења на членовите на форумот. Верувајте не е едноставно да се одговори на прашањата на 1000 риболовци. Ниту е возможно. Но на 50 риболовни здруженија може да се одговори и тоа МРФ го прави.
Кога здружението се обратило до МРФ со конкретно барање или некоја конструктивна сугестија?

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS6061626364ELLIPSIS119»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 7 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum