www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Ное 18, 2024 10:21 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS128129130131132ELLIPSIS227»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Home Made(kako da napravis vobler)
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 9:13 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Aвг 31, 2011 11:10 pm
МислењаCOLON916
Odma gresis osnovnata mozes da ja napravis so celuloidot sto znaci ne ti treba sprej so bela boja.
Ili potopigo vo bela boja, ama mnogu retka za da ne ti se napravi sloj zs edna nedela ke nemoze da se isusi.
Kupi sprej zolta fluro ili zelena poveke rabota ke ti zavrsi.
Vrz nitro boja mozes da farbas so kakva boja sakas dodeka vrz boja na uljena baza mozes samo so uljena baza .
Jas koristam na nitro i akrilna baza toa se naslo od prijatelcinja autolakeri toa koristam.
Koga ke koristis boi na nitro baza gledaj mestoto kade ke farbas da tie dobro provretreno zs toa se boi koi se dosta stetni po zdravje.
Dodeka da dojdes do boi delkaj, spremaj ,probaj gi dali ke rabotat nema da rabotat, kakva pakta da stavis sto da stavis zs sekoj racno napraven vobler si e prikazna sama za sebe.
Uste edna rabota na koja treba da pazis toa e smerot na drvoto ako go utnes onda ke imas maka vo izrabotkata.

ovoj vobler go imam farbano so spreevi bez air brush

[ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 9:25 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
saso НапишиCOLON
eve uste eden. Bucko za golemite klenovi.
Bojata ( kozata ) im ispuka od Fukushima
[ img ]

[ img ]

ovoj ti se dopaga ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 9:27 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
E gledas ti da ne beshe odma ke utnev na start.Fala :D Nesto citav po internet za paktite koj agol kakvo nurkane ovozmozuva i kakva akcija.Sega za sega sakam da napravam jerk'ovi za prvo da izvezbam delkanje i farbanje vo niv nema tolku golema filozofija :think: a mozebi i gresham kako sto utnav za boite.So jerk moze da se lovi i kostrez i shtuka,a kostrezot mi e omilena riba shtuka ushte nemam fateno ali sto imam citano i taa ke mi stane omilena.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 9:41 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON916
i jas sum mislel za mnogu raboti deka se prosti ama ustvari se slozeni do nemaj kade.
Prvo koga pomisliv da pravam tapi si mislev aj be ova gola voda ama koga pocnav ne bilo taka.
Zemav pur pena gi izvrtev na bormasina super ispadnaa, e posle dojde na red da se farbaat i sakav da ispadnat ekstra mazni.
Farbaj sloj vrz sloj i ispadnaa mazni ama posle toa svativ deka stanaa olovo teski.Tolkava tapa a nosi samo 1 gr olovo se macev so ovakvi boi so onakvi boi ovakvi lakovi onakvi lakovi nisto ne biva aj od papuci ke pocnam zemav eden motor nego biva, zemav drug nego biva, zemav tret premnogu e brz .Aj toa go resiv posle ispadna premnogu e siroka dupkata za fiberot pa ajde baraj igli pa ne se pravi eeeeeeeeeee da znaes koi glavobolki sum imal a tolku izgleda prosto da ne obajsnuvam mnogu mnogu ali uste milion propratni problemi ispadnaa dodeka da dojdam do tapa na koja fiberot i antennata ke i bidat vo centar.
Zatoa ne se zalazuvaj deka ako nesto izgleda deka e i prosto .
Pocni da delkas pa ke uvidis deka toa e tolku slozeno da se cudis od kade poprvo da pocnes.
Zapamti edno deka nema brzanje ako sakas da napravis mamec koj ke go ulovi i ribarot i ribata.
Mozebi estetikata za nekoj ne e bitna no za mene e najbitna.Koga ke napravam nesto sakam toa da bide extra i da se gordeam i bez sram da mu go pokazam na sekogo.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 9:56 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3010
Znam deka ne e tolku prosto koga ja pravev onaa "prostata" glava za silikonecot se iznamaciv dodeka da ja napravam kako sto sakam.Ama najbitno posle tupenje glava 2 dena izleze kako sto sakam bidejki krajniot rezultat golemo zadovolstvo mi napravi utre pak bi se nafatil takvo nesto da pravam.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 10:09 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON916
najubavo se uci na svoi greski .
Najbitno e da pocnes a se drugo ke si dojde samo po sebe.
Mene mojata rabotilnica mi e najgolem ispusten ventil. Nemoj da mislis deka ti treba nekoj si profi alat za vobler ti treba bonsek ,onie piline po otp sto gi koristevme vo osnovno skalper , smirgla i delkaj.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 10:13 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3010
Vo nedelata bash i toa kupiv :lol: Mi izleze se na se okolu 300 denari samo pilata beshe poskapa 150 denari skalperot i shmirglata za ic pari gi zedov

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 10:17 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON916
ako si zemal od crvena kineskata smirgla frlija uste odma.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 10:19 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3010
Neznam kakva e ali dosta efina beshe.Ke vidam sho cudo e ako e takva ke ja dzitnam.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 10:37 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONВто Ное 30, 2010 3:15 am
МислењаCOLON1683
Volcko za da napravis eden vobler kako prvo da pliva voopsto ne e lesno. Treba mnogu vnimatelnost zivci, trpenie. Mozes da go prasas i Vladomkd , Slavce , Saso kompir itn.... najbitno e da go pogodis da raboti ubavo solidno, e koga ke go pomine toj test , sledi farbanjeto i zastitata na bojata. Jas napraviv eden test na mozjak od 6 razlicni vobleri od tie 6 komada 1 ama ic ne mi rabotese , se zaprasav zosto kade e greskata, so vlado analiziravme i najdovme. Saka samo rabota trud i sve ke dojde na svoeto.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS128129130131132ELLIPSIS227»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 5 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum