Сите три дена целна риба беше скобалот (TRI VO EDNO)
. По договорот со Кочано и Кољо одлуцивме
во петокот да одиме прво малце Добовјани а потоа кај трите чешми на влив на Дебатско.
Саботата јас сам скокнав до Граиште Демир-Хисар на 2-3 часа.
Неделата пак иста дестинација кај трите чешми на влив на Дебатско.
Значи Петокот 02-11-2012 прво Добовјани стигнавме околу 8 часот Дримот вода до гуша
брс и длабок пробабме на две места со крма и на лебче извадивме кој 1 кој два скобали и 11 часо правец на втората дестинација за денес трите чешми на влив на Дебатско.Таму централата работи те на една те на две турбини тој ден ама дури се распаковаја Кочано и Кољо јас веќе закачив еден скобал и претпостабибме сто би мозело да биде ке има ќеф. Со многу крма и мамец топол лаб од Мигрос резултатот на крајот бесе овај
Се на се убав ден добар улов и кеф си напрајфме се ловесе скобал на леб од опрема 0,12 конец со предвез 0.10 ,јадица 8, 10, тати од 2-4гр зависно од водата рибата работесе нон стоп па немавме врема за повеке фотки.
Вториот ден од викендот скобалски 03-11-2012 Демирхисатрко с.Граисте Црна подзаматена колку да не е прозирна и не многу натецена како што оцекував.Еве некоја фотка од мостот надолу и нагоре
А ова ми е местенцето каде си извадив едно кленче(вратено), едно пастрмче на леб(вратено) и еден скобал од 400гр.
Mamec leb so krma suv leb 0,12 конец јадица 12 тапа 2гр.
И некоја фотка од уловот
Е сега третиот дан неделата 04-11-2012г. бесе планот да одиме на Бистрица Грција ама на Кочанот му излегоја некој обврски и пед до дванајсе напрајвме друга екипа за скобал и дестинација пак трите чешми на влив на Дебатско бидејќи петокот бесе топ. Тактика иста исто место арно ама небесе петок бесе недела ден за одмор па така изгледа и скобалот се одмарасе , активност никаква централата ја пустија кај 8:30ч гузва пред гол колку сакаш како на такмичење,ама денот убав заебанци колку сакаш дофрлања и летна убајна.
На местото пристигнавме први и уште непустана водата па си одматавме еден сат се просетавме малце угоре удолу.
Поздрав до мајсторот Бозо кумановец се подрузивме малце и ни спдели некој негови искуства.
Па пздрав и бистро до некој нареден ваков риболовен викенд.