www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 7:39 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 1234»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Karas na Vratnica
ТемаИспратеноCOLONНед Ное 04, 2012 11:44 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Posle nekolku raspravii po doma uspeav da se izvlecam i da fatam od poslednite ubavi denovi po riba.Namerno ja odbrav Vratnica zoshto obicno sekogas ja posetuvam vo noemvri i sum imal ubavi rezultati so krap.Kako godinava neizvadiv nitu eden siguren bev deka ke proraboti vo ova poladno vreme.Mnoooooooooooooogu se izlazav od amurot se nema derman.Doagam sabota sabajle magla negledahs poveke od deset metri.Poznata lokacija od kucarkata edno 20 metri prema uliv.Tuka veke dubinata e golema okolu 7 metri i obicno na poladno krapot e vo tie mesta.Kako pocnav popoleka da mestam sator i ostanata oprema zoshto nemozam ni da markiram ni nishto.Premnogu magla.Odednash skok na ogromna riba me secna.pravo pred mene.Ne gledam shto ama shto i da bese bese golemo.Konecno okolu 10 saatot se trgna maglata.MArkiranje na mestoto na najshirokipt del okolu90 metri dalecina malo zalivce so dubina 2 m od stranite i 3 metri vo sredina.Tamu go cekav amurot dodeka desno prema brana na 7 metri dlabina na 15 m od obaal krapot.Boila koja odsega nikogash ne me izneverila na Vratnica vo ovoj period.Winter secret solar mix so dodatok na megablend red i megablend sweet cc moore.Aroma esterblend 12 0,2ml na 6 jajca i ester crem 0,3 ml na 6 jajca.Mesnata boila club mix 50%,20 % meglablend meshan i 30% 50/50 mix.Aroma shelfish 0,5ml,secret agent 0,2 ml i esterblend 12 0,2ml.
Frleni trskite i pocnuvam so hranenje so raketa na gorniot marker.Dodeka hranam slusham udar.Trcanica kon trskite i tuka e.Doaga Ljubisha cuvarot da pomogne.Motam,motam i posle kratka borba gledam iskaca olovoto i boilata a ribata uste tegne.Faten drug sistem.Sistemot olovo so crecvce odozdola ubavo vrzana jadica ama i iznad crevceto ushte edna jadica so osmica.Se zapletkal za mojata jadica 4 kg amurce.Sistemot e kaj ljubisha civ e moze da si go zeme.RAskrvaren zoshto konecot bese 0,35 skinatiot(posle ke kazat kolkava riba mi skinaaaaaaaa :D :D ) stavivme klik in lek i bez slikanje odma go pushtivme.Ne pomina mnogu vreme uste eden udar ubav amur 8,4 kg.Pocnaa udarite da sledat.10,60,5,6kg.Za zal za drugive ljubisha si otide a jas posledniot pat na vratnica go izbanjav aparatot i imam samo mobilen.Nema koj da me slika.Do vecerta 5 kom.Cel den skokovi na krapovi i amuri i toa stvarno golemi ribi po sredina naezeroto.Iskocile da se soncaat zoshto vremeto bese leto.Okolu 21 casot zborime so Dime na tel i gledam udar vo dubina.Fala mu na gospoda pocna krapot.Posle mala borba PAK AMUR.Abe naezda shto da vi kazam segde go ima i na se udira.Kako bese pogolem go staviv vo sak za sabajleto da se slikam.Sabajleto okolu 6 saatot me budi tafta.so da vidam magla nigde toplo ubavo Milina.Prava divina.gi frli tafta trskite nahranivme i dodeka se zezavme so utrinsko kafe i isprobuvanje na mashinka Okuma distance pro koi tafta saka da gi zeme a jas ja imam nova kako rezerva uste eden udar.Popoleka go spusti swingerot i tolku.Digam trskata motam nisto.JA vrakam na rod pod vikam....Da ti e...m karasot.swingerot uste paga zategam on si paga.Zimam trskata vo race motam,motam nisto.Tafta ova e ili karas ili nesto mnogu malo.Tek pri kraj zategna riba.Posle ubava borba iskoci amur 9,5kg Slikanje so dvata i pushtanje na dvata amura.Odnosno eden amur i eden karas :D :D .Se na se rezultat za 24 saati 7 amuri.Se smeni vremeto riba ni na povrshina ni vo dubina.Zamre sve vidovme ne vidovme se sobravme so tafta i pravac kuci.
Amurite bea fateni na pcenka so podigac i dip ananas sliva moja meshavina.

TAfta ke gi stavi videata za testiranje oprema i ostanatite.

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Последна промена од 3 на JaneMK, променето е 0 пати

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Karas na Vratnica
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 12:15 am 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
:) :) :) eehh.. taa vratnica :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 12:18 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Мерак вода, одлично Јане...Тафта слушам го оптегнал чабот до максимум.
Само и некоја сликичка да ни пуштевте.... :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 12:29 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
me zeza acd.spremam malku sliki a tafta ima poveke sliki i videa,Ne gi optegna do kraj moze i poveke :D :D .So poubavi mashinki kako tvoite ke odi i na zica od drugata strana

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 12:35 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
Брао бе Јанко, си фатил еден куп риби и си поминал топ! Ајде сега слики уште од маглата и некој амур да доловиш атмосфера, а да, стави и слика од шаторот да го видам ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 12:38 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Ке се насетира зимово и со машини, а ќе мора да фрламе зимово на некоја ливада инаку ќе збеснеме на ладново дома. :D
Тафта давај видеата од карашите. :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 12:56 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Jane kako nemase marker siseto ne bese tamu hahahhaha.I drug pat raketa jok ke svrtis eden krug od okolu...Odlicno si prosol pozdrav...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 1:01 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Krste jas od shiseto bev 200 metri podole.Poubavo mi e so raketa vaka moze mecana da dodjde :lol: :lol: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 8:28 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 05, 2010 3:44 pm
МислењаCOLON1681
ЛокацијаCOLONСкопје
Јане :bravo: одлична репортажа и убаво објаснето.

ВАРДАР Е ВАРДАР

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 9:48 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
Браво Јане, никој до сега како тебе го нема опишано риболовот што го направил.
Си ја открил дури и тајната за спремањето на боилите!!! Браво за тебе, тоа е за голема почит и МНОГУ треба од тебе да учат!

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 1234»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 20 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY