Сега пишував нешто слично но на сред пишување ме фати нервоза и не го пратив постот , тоа е жалното за нашиот регион ама да не ја расипваме темата Спирка, иначе оваа бојла не ми е пробана ама сигурен сум дека добро би работела на секоја "нормална" вода, ако добро го разгледавте видеото убаво се гледа како испушта партикли нагоре и надолу и прави убаво облаче , што мислам дека се битни фактори за една бојла да работи добро
boilata pravi ja so jajca, strukturata na mixsot da ti bide po gruba za da moze da se raspadga..pticja hrana cela..samo pr
koristi imas ti tamu u bitola melasa, 15 % u zamena za voda i jajca i taka ke dobies nekoj vid na nesusena peleta.. boila koja potesko ke se rastura u voda i podobro ke vrzata sostojkite u nea.. max rasturanje na ovaa boila od 24mm e 3 casa,, samo pr da imas orentacija kako ke se rastura,
drug nacin i najefikasen, so poveke trud, napravi 10mm boili od istiot mix sto ke ti ostane ke stavis duplo xemija od se u zameseniot mix, ..pasta.. popoleka ke sednes ke pravis obvivka okolu 10kite i ke gi pravis najmlku 18mm ,,, e sega rabota treba sto isto u mixsot ke ja pojacas pticjata hrana koja pravis obvivka..
za da se topat i rasturaat po tvoja zelba...
ako sakas najbrgo odma pokri gi so pasta i u frizider..
ako sakas na 1 cas da pocnat da rabotat, samo 3 saata susenje..
ako sakas pastata da trae poveke od 20-3casa, ke ja zagrees vodata pr u friteza otkoga ke pocne da vrie samo potopi gi 5-6 sekundi i susi gi najmalku 8 casa, ke gi vidis razlicnite efekti na topenje kaj site vrsti na ovie boili..
da se vratam nazad,,zosto 10mm obvitkana u pasta..toa e struktura sto ostanuva i lovi ponatamu, drugo tesko ja zima sekoja riba i imas mamec na jadica sigoren, zatoa sto taa e jaka tvrda i varena boila...
ubav exsperiment si probal no ne e za sekade, najveke ne e za dolgi kampanji zatoa sto tie boili imaat brz efekt i treba da ocekuvas pobrzi rezultati.. vrstata na ribata e najbitna za taa boila , ne ona samata..