Bevme i si dojdovme bez ulovena riba.
Organizirano odlicno, ne preceka ubava pateka i dobro vreme ( so ogled na toa sto go ocekuvavme )
Pocetok na natprevaruvanjeto ( citaj druzenje ) vo 10 casot. Sekoj sam si bira kade ke zavzeme mesto i na sto ke lovi. Vo tek na natprevaruvanjeto mozes da menuvas mesta kolku sakas, taka da ustvari se setas po patekata si pravis muabet i si frlas. Nema sudii tuku ribata se meri na kraj na natprevarot, i vsusnost se se odviva vo nekoja fer i neobavezna atmosfera.
Nie normalno ne fativme nisto.
Ocekuvavme poveke riba vo ezeroto i pogolemi parcinja.
Od kupno 101 natprearuvac se izvadija 5 stuki vo merka ( nad 40 cm ) od koj najgolemata bese nesto nad 1 kilo i okolu dvaesetina kostrezi vo merka ( nad 10 cm ) od koj nekolku bea na granica ( ili pod nea ). Mnogu malku. Se izvadil i eden smug od okolu 1,5 kg. no pri slikanjeto mu ispadnal od race pravo vo voda.
Vrabac, uvoznikot na Xzoga ( bese do mene ) go izvadi najgolemiot kostrez ( okolu 0,5 kg. ) na nekoj mikro jig.
Ova bese eden od podobrite ulovi i mislam deka bese treto mesto.
Ulovot na Brus koj bese dovolen za vtoro
Prviot bese Panic so uloveni dve stukicki i edno kostrezce.
I eden kuriozitet, deverika od 1,380 kg. fatena na jig.
E sega, zosto ne ulovivme nie nesto ? I mene mi e krivo, ne za drugo tuku zaradi toa sto so edna stukicka od 2,5 kia mozese da se dobie prvo mesto i odlicnata trska St. Croix ( i vtoriot dobi trska St. Croix a tretiot masinka Rioby). Ne zaradi trskata tuku sto ke si puknea od maka.
Nepoznat teren, nepoznati ( sto bi rekle krapdziite ) mikro lokacii, nepoznati mamci koj se preferiraat na ovaa voda ...
Licno ne ocekuvav volku mali ulovi. Najgolemata stuka se fati na leptirce 3-ka
Ok, sega imame edno iskustvo plus i dogodina ke znaeme kako
I najbitno od se, druzenjeto. Se vidovme so mnogu prijateli koj gi znaeme od porano Yogi, Goci ( Spin & Fly ) Vida ( Vida glavinjari ) 2Pike, Japanac, Brus , Vrabac .... ili samo od forumi.