Mesec juni vreme e da se iskoristi stariot odmor i se pravat planovi kade ke se uziva. Dodeka se razgleduvaat ponudite najdobra i najidealna ni iskoci prikolkata vo elesec koj vo toj period bese prazna i i bese vreme za sevte. Normalno koga ides na voda pokraj odmorot te vlece i ribolovot pa taka si krojam nekoj planovi za narednite 15 dena pominati tamu. Dodeka nekoj gi pakuva kuferite drug si ja sreduva opremata i kroi taktika. Taka spakovani jas so mnogu optimizam trgnav za Elesec.Stignavme i popladneto i posle malce odmor odma na plaza natovaren so seto oruzje za decata pa i del od moeto za pocetok ponesov samo krma. Si vikam ajde da nakrmam pored trskite pa pokasno vecer koga ke se smiri ezeroto i nokta ke pokusam da se nadmudruvam so ribite. Od mamci ponesov skoro sve od pijavica,crn crv,bel crv,domasna pijavica sobrav,sekerac i pcenica. Nokta ja pominav vo ribolov so ladno pivo i nekoe klence uzivav. Posle toj prv ribolov ne pomina ni den jas na utrinski ribolov ista taktika pak nekoe klence se pojavija i po nekoj grunec i mrenki. Vidov nema aber od obala pa vo razgovor so eden postar covek-ribar me pokani od camec da lovime pred stemnuvanje. Normalno naoruzan i cekam samo da dojde i da kinisame , se pojavija dvajca i odevme na mesta kaj sto oni fakaat. Taktikata im bese poveke jadici so olovo i tepaj grunci na parce skinata pijavicka, se uklopiv i jas ama me kopka klenko. Pocnav da menjam i mamci ama i vobleri duri na vrakanje so spora voznja vlecev ama od klenko nema ni k.
E sega se prefrlam na vtoriot del od prikaznata. Sto nema krupna riba a vo tek e evropsko prvenstvo znaci majka mu e za girica i pivce. I normalno se aktivira pomladokot sledi vrzuvanje na sprema i pustanje vo akcija na ribolov na plaska,grunec i nekoja mrenka.
Vo glavna uloga se pusta sin mi i uste edno dete koe si go znam od skopje, pomina i edno poznato dete na prasanje zema li od taktkoti nekoe trskice vika jok poveke go interesirase druzbata so drugarite..
Da ne zboram - pisuvam eve i del od atmosverata vo sliki koja se nadevam pak ke se povtori..
Ova edistvena slika od camecot koja sto me ulovil sin mi od obala.
I normalno oruzjeto na sin mi..
I del od ucesnicite..
Malce kasnam so reportazava ama se nadevam deka ke ima uste poveke koga uste pomaliot ribar ke se prikluci pozdrav...