sega romancive ebaa majce na boila bez jajca...so javorov sirup ili melasa praveni....i suseni nedeli...kolku sto procitav.
Не ми е тешко да те пофалам, а ова што го прочитавме од хрватите треба да се запамти. Ефикасноста на брзо разградлива бојла на вакви води како во Романија по мое мислење е нов период. Брзо се проверува заради брзото топење во вода и честото префрлање (што е и присутно на води богати со риба), побрзо се прави, поевтино е, без јајца, ист е миксот и за бојла за прихрана и за ловна, иста е и пастата, по мој вкус едноставно и ефикасно. Порано често се употребуваа во изготвувањето и пасти за сладолед само со помал број на јајца заради врзувањето на миксот.
Идеите носат промени. Наједноставниот пат до успехот многу пати е врзан со едноставни работи. Честитки за обидите иако можеби јас лично би го скратил периодот на "созревање" како би ја избегнале тоталната ферментација и мислам дека нешто малце треба да се додаде.
Но тоа е само мое лично мислење. Ми се допаѓа идејава за содавање на некој вид на homemade CSL.
Секој што екпериментира си ја носи одговорноста за неуспех или успех. Останатите не мора да го користат ако преферираат испитани дипови но и не треба однапред да ги прогласуваат ваквите обиди за луди авантури или глупости.. Секоја вода своја приказна.