Спортекс, кои натпревари кај нас?
Освен на глобочица, еден е и ете тамо учествував.
Кој организира? Никој!!
Како да кроиш план кога нема каде да го пласираш истиот.
На слободен риболов нема притисок, нема серизоност и нема реализација за искуство.
После Глобочица сфатив дека слободен риболов и натпревар се магаре и музика.
Слободен риболов може само индивидуални техники да подобриш, но и да те залаже дека можеш повеќе.
Едино е лигата со 3 натпревари и тоа е се.
Како?
Јас предлагам, да ние како здружение Рибар2011, да организираме лига натрпевар со 3 кола ако не и повеќе..
Имаме води, подлес, крушево, глобочица, велешко, тој језовирот во Гевгелија.. води ке се најдат..
Котизацијата треба да е нормална.. ако не и минимална за да се привлечат луге, награди како сакате.. може да има а може и да нема..
Битно е на тие купови да дојдат млади и не искусни и да вежбаат, за утре кога ке има лига државна.. да ете некако се поспремни кој сака да оди..
На крај краева..
Немора да има ниту лига рибар2011.. треба да се договориме членови на рибар и надворешни членови, да се собереме таа и таа дата на тоа и тоа езеро, време траење 52 саати минимум, немора да има судии, рибата ке ја мери некој од споротивен бокс и ке има сведок од другиот бокс..
Поентата е да се вежба, да се оди на вода.. и на језовири.. и на диви..
Ниту награди ниту пехари се битни.. битно е знаењето..
Јас радо би споделил и тактики и мамци .. значи се буквално.. на по неискусните..
Може да се праат боили и спремање кај мене, да се одржи еден клас за што е потрбно во боила итн итн.. компоненти.. миксеви..
Може да се најдеме во некој простор да дискутираме тактики, и сето тоа да се примени на вода..
Комбинации, „шпиунирање“, итн итн..
Јас имам волја и желба да споделувам.. исто мислам дека и Ицо, Серџо, Васе, Јане.. и останатите од постарата клапа ке сакаат да делат информации и знаење..
Поентата на таквите куп/мини лига натпревари е да тестирате тактики и собирање на искуство..
Ова е без проблем изводливо.. битно е да коа некој ке каже доагам.. да дојде 3те кола.. а не да мањка на едно две.. хај хуј да искочи на крај..
Поздрав..