... Емил, па ваљда МРФ не е „автомат“ за желби!
Не можит МРФ да чекат некој нив да ги побарат, па тогаш да се активирет. Значи ако некое друштво не се обратит кон МРФ тогаш шо со делот од парите шо ги добивет од Легитимациите? Па ваљда МРФ имат некој годишен План на работа, кој пред почеток на годината се праќа на риболовните Друштва т.е. би требало тој план да биде во координација со Р.Д.
Точно е и то шо пишиш дека само Васил и Пешиќ(за тој Димче не знам дали е на форумов) ги повикуваме и критикуваме, ама то е наше право, пошто и едниот и другиот се од МРФ а и сме заедно членови на форумов. Да беше све во ред немаше да сме вака револтирани, и тоа треба да се постигне.
Не знам и ти дали си или не револтиран на ситуацијата шо е последниве неколку Години во МК!? Јас барем зборвам од лично искуство и ме интересират за територијата на охродскиот Реон. Кога МРФ последен пат порибила во ОЕ? Пред да дојдам Германија, ноемвриот, на каналон им кажвев на тие шо рибареа, дека од Нова Година ќе морат да се вајѓат Легитимација кој немат и Годишна Дозвола. Исто ко да сум кажал некој ВИЦ. И стварно вицот тек сега го сватив и јас, па да се насмеам, аку каснам
Срамота, цела 2011 и ево 2012 не е средена ко шо требит. А не беше регулиран риболовот на ОЕ и пред 2011, забрана да имало на ОЕ за риболов од Кајче!?! Имаме накратко праено јас и ти муабет на та Тема, и двајцата ги кревавме рамената, знак на немоќ. И нормално е секој за својот Реон да се трудит да бидит све ОК. Така да по редот на нештата, МРФ треба да е во активен контакт со сите рекреативно/спортски риболовни Друштва во МК и со нив да ја креират програмата.
Фала му на Борис шо успеа со овој Форум, сите да не соедини, маките и проблемите, а и нашите убави моменти на едно место да си кажиме
Lepi ostaj gi lugevo da kazat koga ke poribuvaat.....od kade ke zemat podladok i od kade...Licno i privatno me interesirat koj ke poribuvaat vo MKD...Ako sakas da pomozis pusti nekoe evro da poribime so Emil i ke go viknime i Filip, Saso ...i ke kazime ova e od Lepi donacija za dobroto za razvoj na ribarstvoto vo Ohridsko - Struskiot region...ako sakas i po mediumi ke te spomnime...... , dotogas ke smetam deka samo se dupcis i teras politikanstva....a nas ne ostavas da moljakame za sponzorstvo za poribuvanje.....E aj sega da te vidam