MRF prevod : Makedonska Ribolovna Federacija .
Sto znaci znaete li . Mene ako me praste samo za rekreativen ribolov kade ima legitimacii , dozvoli ili nekoj drug dokument za da ti naplatat i zemat pari , ili pak ako moze vo edna kofa da frlime i da poribime milion ripcinja da opravdame , a be aj glejte si rabota . E sega vo nazivot nemame Sportska federacija na Makedonija .
Според твојата “логика“, и следниве федерации немаат врска со спортот бидејќи немаат “СПОРТСКА“ во називот:
- Македонска Кошаркарска Федерација
- Ракометна федерација на Македонија
- Одбојкарска федерација на Македонија
- Фудбалска федерација на македонија
- Македонска Џиу-Џица Федерација
и еден куп други
А што е тоа МКА, може да ми објасниш, бидејќи и во една друга тема ја утнав малку работата, не бев доволно информиран. Гледам на сајтот на МКА, од 2009 нема(те) ништо обновено како информација? Последен натпревар е
овој, каде што победил Предраг
Календарот (ви) е од 2009 година. Зарем од 2009 наваму нема(те) организирано лига, куп, било каков натпревар? Кои се тогаш тие 25 тима што се членки, а не сакаат да се натпреваруваат? Која е тогаш потребата од постоењето?
Асоцијација е група индивидуалци кои доброволно стапуваат во договори, експлицитни или имплицитни, за да формираат или за да дејствуваат како тело (или организација) за одредена цел.
од друга страна пак
Федерација е сојуз на друштва или организации.