www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 5:18 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS2021222324»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: НАТПРЕВАРИ и КУПОВИ (ОПШТО)
ТемаИспратеноCOLONСре Сеп 05, 2012 6:50 pm 
Отсутен
Воздржан
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Aвг 28, 2012 4:33 pm
МислењаCOLON44
ЛокацијаCOLONSkopje Radisani
Tuka pogore se kazuva i odgovara na sportex deka bil malcinstvo pa ako ne mozes da gi smenis zakonite otkazi se.
Mislam deka Boris se uste ne znae koj e sportex i deka e eden od najzasluznite ako i sam ne najgolem krivec sto go napisa pravilnikot za krapski ribolov koga bese formirana MKA .
Колега Шарко, тоа што Борис сакал да го каже го кажал и напишал, секој за себе нека си го тумачи во контекст на тогашната дискусија, нема потреба ти да заокружуваш “што сакал Борис да каже“ со цитиран коментар од пред 2 месеци во твоја обланда. Тој коментар си е дел од цела дискусија во која дискутираа повеќе луѓе и јас зборував фигуративно за тоа како законски и правнички се менуваат работите (со мнозинство) кои предизвикуваат нервоза и проблеми општо помеѓу рибарскиот свет во државава, меѓу кои е и случајот кој ти го начна и за кој збореа и многу луѓе претходно, меѓутоа тоа е еден случај, јас зборував општо, а не за тоа дали во моменталната лига учествувале 3 или 30 екипи, тоа е сосема друга темадруг пат пишувај си со твое мислење и претстави се пред да продолжиш да растеруваш духови на форумов и пишувај во свое име, а не од име на некој друг, тој другиот ако сака да се вклучи во дискусијата нека се вклучи, ако не сака, никој со сила не го тера...Борис

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Сеп 05, 2012 7:04 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
да , сите ние овде кои сме малку подолго на форумов знаеме кој е Спортекс , кој е Ицо , кој е Јане , кој е Карло , кој е Сашо , кој е Борис , кој е Келтан , кој е Мартин , кој е Пепи , кој е Зоки итд итд да не ги набројувам ... некои се знаат и подобро одошто мислиш , доста од нас риболовеле заедно или сеуште риболоват заедно ... така да се знаеме кои сме и што сме , не сме 2,000,000 на форумов 8-) ( не дека не би сакале да бидеме толку ) ... но да не се повторувам , нов си на форумов , имаш многу за читање пред да донесеш избрзани закључоци и коментари . Шарко лае на домашни и на странски ама Шарко треба да прочита малце пред да зарипне од лаење .

Бистро ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 06, 2012 8:01 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
sharko НапишиCOLON
MRF prevod : Makedonska Ribolovna Federacija .
Sto znaci znaete li . Mene ako me praste samo za rekreativen ribolov kade ima legitimacii , dozvoli ili nekoj drug dokument za da ti naplatat i zemat pari , ili pak ako moze vo edna kofa da frlime i da poribime milion ripcinja da opravdame , a be aj glejte si rabota . E sega vo nazivot nemame Sportska federacija na Makedonija .
Според твојата “логика“, и следниве федерации немаат врска со спортот бидејќи немаат “СПОРТСКА“ во називот:

- Македонска Кошаркарска Федерација
- Ракометна федерација на Македонија
- Одбојкарска федерација на Македонија
- Фудбалска федерација на македонија
- Македонска Џиу-Џица Федерација

и еден куп други ;)

А што е тоа МКА, може да ми објасниш, бидејќи и во една друга тема ја утнав малку работата, не бев доволно информиран. Гледам на сајтот на МКА, од 2009 нема(те) ништо обновено како информација? Последен натпревар е овој, каде што победил Предраг :)
Календарот (ви) е од 2009 година. Зарем од 2009 наваму нема(те) организирано лига, куп, било каков натпревар? Кои се тогаш тие 25 тима што се членки, а не сакаат да се натпреваруваат? Која е тогаш потребата од постоењето?
ЦитатCOLON
Асоцијација е група индивидуалци кои доброволно стапуваат во договори, експлицитни или имплицитни, за да формираат или за да дејствуваат како тело (или организација) за одредена цел.
од друга страна пак
ЦитатCOLON
Федерација е сојуз на друштва или организации.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 06, 2012 10:19 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Federacija e registrirana kako zdruzenie na gragani kako i site drugi sportski drushtva vo MK.
Kako federacija e nadlezna za site nacionalni i megunarodni natprevari od riboloven karakter shto idat so kotizacija preku nejze.Tuka ne spagaat privatnite kupovi kako na domashno taka i na megunarodno nivo.Kako federacija e zadolzena za godishni i site drugi vrsti legitimacii za ribolov i kako i sekoe ribolovno drushtvo.

Nigde vo registarot ne stoi zbir na zdruzenija i nikogash ne ni bila.Shto bi rekol Boris pravnicki nema takvo neshto samo na muabet.

Shto e MKA treba sama da si se izjasni.
JAs kolku shto znam bese otvorena kako (zdruzenie na gragani isto kako i MRF)asocijacija na site krapski drustva odnosno granka na federacijata so strikna namena za krapski ribolov,organizacija na natprevari na megunarodno i domashno nivo.DA ne se vrakam nazad vo istorijata kako podatok MRF nedozvoli da ima paralelna organizacija so nejze koja ke organizira natprevari liga i svetsko a nie toa go baravme zaradi istite pricini koi 100 pati do sega gi diskutiravme.2009 i 2010 MRF dozvoli so poseben dogovor MKA da organizira liga natprevari,svetsko i drzaven cup.Od pocetok do sega se smenija nekolku pretsedateli i upravni odbori.Shto koj kako deneska ne sum vo tek.Asocijacijata pokushava da se izbori za nekoi raboti shto se odnesuvaat za krapskiot ribolov dali ke uspee ili ne ona si znae i nadleznite organi.Edno znam toa go raboti sama bez podrshka od site krapski drushtva koi ne se nejzini clenki.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 06, 2012 10:29 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Јане, еве ти два извадока од актуелниот закон за рибарство, без да бараш толкување, мислам дека некои работи се многу јасно напишани. Во едниот стои дека е “збир“ односно здружување на здруженија“, а во вториот дека има надлежност и при контрола на организирање на спортски натпревари.

[ img ]

[ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 06, 2012 4:12 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Filip edno shto pishuva prashaj kako se registrirani.Ne se zbir nego zdruzenie na gragani.

Za vtoroto si vo pravo povtorno samo ako e od drzaven ili e vo kalendarot na mrf.Kako mrf saka da ima kontrola na sve i imashe dodeka starite zdruzenija bea zdruzenija na gragani odnosno ribolovci.Odkoga se regitriraa kako klubovi za sport toa pravo MRF go nema za privatnite natprevari,druzenja,kupovi.I ostanaa samo nacionalnite odnosno megunarodnite zvanicni natprevaruvanja i drzavnite kupovi.

Pred da gi postavam ovie prashanja do agencijata mnogu ubavo e procitano sve i so advokat i so strucni luge.A Boris kako pravnik mnogu ubavo i najrealno ke odgovori dali sum vo pravo ili nesum.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 06, 2012 11:27 pm 
Отсутен
Воздржан
Членски аватор

МислењаCOLON44
Aj pak da ne se mesam ama ubavo e potcrtano deka vrski kontrola ama samo na svoite clenki neli.
Sto znaci toa ako si clenka na MRF taka li e ili se lazam.
Inaku ne sum clen na MKA /
A toa sto velis deka nema nisto od 2009 godina ne si vo pravo zatoa sto i odenjeto vo Anglija mislam deka bese organizirano od MKA vo 2010 godina .
A ako mislis na nivniot sajt mozebi ako e pomalku aktiven ne znaci deka luhjeto ne rabotat nisto .
Mozebi ne sakaat da se eksponiraat poveke vo vakvi priliki vo koj e Krapskiot ribolov kako sto kazuvaat mnogumina i od postarite za respekt krapdjii.
Jas znam deka isto i tie se revoltirani i bojkotiraat i liga i drugo.
Mozebi se separiraat sesto biduva.
Da ne mi se naluti nekoj , ama nikogo ne okrivuvam ili obvinuvam .
Vo demokratsko opstestvo sme i sekoj moze da si go kaze svoeto mislenje i svojot stav da go zazeme.
Edno znam deka lovdjiite odat po pametot na zagarot ama ribolovcite ?????????? bile epten.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 06, 2012 11:35 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Mozes li sharko da mi dades link do toa MKA .ako e dostaen sajtot za javnost se razbira ,bi sakal da razgledam malku :D
I da , vo pravo si .ribolovcite se epten :D AMA krapciive ti bile betar :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Сеп 07, 2012 12:35 am 
Отсутен
Воздржан
Членски аватор

МислењаCOLON44
A be izgleda ova krapdjiite se isto kako koga lovis krupen divec .
Mislev na diva svinja , site cekaat i koga ke dojde na kraj ke se userat , te ne ja vidov , mi izleze od zad grb i red drugi raboti.
Ama koga ke ja otstrelas e trofejot e golem i kejfot golem.
Sajtot na MKa e mislam : mkacarp.org.com ili mkacarp.org.mk od dvete edno odamna ne sum se vklucil tamu .

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Сеп 07, 2012 12:38 am 
Отсутен
Воздржан
Членски аватор

МислењаCOLON44
A dobro sto se slucuva na Akvarium ezeroto znae li nekoj?
Tamu porano kolku tolku organiziraa po nekoj kup i natprevar zboram za edno pred 3,4 godini ako ne se lazam.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS2021222324»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 47 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum