ne se cudam nego ne gi koristam,, ne se za segde toa znam,, a sum gi koristel mnogu, znaci iskustvo sledno za divi vodi,, za pokrupni krapovi,,
ne go pretvaraj mestoto kade sto lovis u zoloska gradina,
, ne navlekuvaj sekakov vid na riba, ne pravi galama bez potreba i najbitno od se, ne hrani dodeka cekas,,, krapot saka mesta so cista i servirana hrana, i ne mnogu izburickano dno,,, da dno izburickano ama posleden ide toj so 4 brka,...
peletta vid atract
ne razbiram,, smukanje od prasinata i radranuvanje na nekoj si n nozri,,moze i taka,, zabrzuva proces na varenje na hranata
e sto sitnata riba ke ostavi da ona se rastopi i ke go ceka krapot da dojde i smuka od prasinata, za da go fati se ova pogore napisano,,,
komercijala bre zajci, od iskustvo vi kazuvam,, sum bil svedok kaj sto konji frlale po 200 kg i popusuvale,, pa znaete li deka onie peleti sto brzo se topat deka krapot od niv ne moze ni prasinata da ja seti ke nema vreme,,
peletata e mamec spored mene koj pravi i stvara pocisto hranilistste koj sitnata riba i te kako go cisti,,pravi nesto novo sto kaj sarko e radoznalost, i ostava prostor za onaa hraba sto ne moze sitnata riba da ja jade , on da ja zeme bez problem..
pa ako e tolku dobra peletata dojdete na velesko i fatete riba, ne krapce krp,,
ovie 2 dena drzevme edna trska na hranilica za karas , stavam u natre pasta za 10 min e prazna, i peletata ke stoela za krapot i ke go atraktirala,,
peletaa e hrana za komercijali kade sto ima poveke krap nego voda , i 10 pati poveke od druga riba , kaj sto e on dominanten,, za tamu da,,
malo teraj samo boila, i moli se na bogdanci da ti duva vetar u grb, koga si od ovaa strana, ne ti treba peleti, nego ti treba da ja plasiras hranata sto podaleku od obala i mamcite na toa mesto,,, poslusaj sovet,,