Jovan Bojcovski НапишиCOLON |
Pak ne mi e jasno zosto Debar(a niedno drugo vestacko ezero) go ponudile za stopanski ribolov, bidejki sostojbata na drugite ezera stvarno ne im go znam. Nesto od slusanje i citanje dobivam nekoe info za Ohridsko i iskreno i za toa ezero mnogu mi e zal, pred se mislam na Ohridskata pastrmka !!!
Stopanski ribolov treba da ima i na Globocica, i na Mantovo i na Kalimanci i na site pogolemi vestacki akumulacii onamu kade toa nema precki od aspekt na vodata za pienje od akumulaciite... luge ako ima stopanski ribolov ke ima vrabotuvanja, proizvodstvo na podmladok, ke ima kadri od naucno-istrazuvacka oblast od delot na ribarstvo, inspektori...Sega so ima na Prespa so nema koncesioner?? Aramiluk nisto drugo....A so ti e zal za Ohridsko Ezero????
Zal mi e za sekoja pastrmka koja ke se izlovi na nesportski nacin bilo toa da e na legalen ili nelegalen nacin i ne samo vo ohridsko, tuku vo sekoja voda vo Makedonija
Bas sakam da vidam kakva naucna istrazuvacka rabota ke se izvrsi na debarsko so toa sto ima stopanski ribolov, i zasto mora da e ezero so stopanski ribolov za da ima naucno- istrazuvacka rabota...!!!!
Za posleden pat(ocigledno ne sum bil jasen dosega), i jas sum za koncesioner za sekoja voda ama sum protiv STOPANSKI RIBOLOV a ne protiv Koncesionerot vo debar dali bilo toa PEPI ili Crn drim, ohridska pastrmka, lovec ili nekoj drug...Ups i sum protiv plakjanje za sopstven camec od 300 den a ne za dnevna ili godisna karta!!!!!