Drag gospodine Matoski,
Kako prvo sakam da vi zablagodarim sto go posetivte mojot post a istotaka da vi se zablagodarim za komentarot vo postot.
Sporedbata sto ste ja napravile nee adekvatna. Zosto !
Malku pogore,- malku sum raskazal za camecot vo voda sto vagase riba so mreza.
E sega......Jas sportist.....So edna solidna oprema....koj prosol i 130 km do tamu....Se trudim so moite sportski vestini da pomagam kolku tolku na prirodata, a po konkretno na ribniot fond, (ne samo na Debarsko tuku i na segde kade sto iden i sportuvam), da ne go ostetim i tie malku ribi sto gi imame.
*Nesum protiv na edno mesto kade sto se stiti ribniot fond, se poribuva redovno so ribi ....itn, da ne redim iljadnici pricini ko na site nas nise vise poznati., da platim ne 200 den no ako treba i 5 pati poveke od toa, vo opsto nee nikakov problem, ne jas i mojot prijatel Gonny, i veruvam i site drugi ribari bi go napravile toa. NO.......Mladiot gospodin koncesioner....nebil strpliv ni da stapi vo sila odlukata za stopasnki ribolov (*sto licno jas sum protiv ).....rano nautro sam, licno, si stanal da sobira mreza, i da bide prisuten koga ke sa vadi ribata....da vidi kolku izvadil.....Dali presmetkite ke mu bidat tocni ili se izlazes.....
E sega doaga vreme jas na toa ezero ....sto se stopanisuva, plus da platim 700 den. ZA STO ???
Za da toj frli mrezi, ZATOA ??? Gospodime Matoski....Mrezata sto ja vidovme sabajleto ....recisi bese dolga do 1km.....Racunaj dvajca mazi ne mozeja da ja nosat.....A polna bese so plen.......
Zatoa rekov ne sakam da navleguvam vo toa sto i kako se desil....No poradi toa sto me prasavte, eve i vi odgovoriv.....
Ste trebale dobro da go procitale toa sto sum go pisuval pred da me prasuvate....no nema problem....sega valda ke vi bide po jasno.....
Mene nemie problemot do tie pari.....Mene mie problemot zosto toj na ne pravilen nacin da gi zeme tie pari.....
Mislim deka ova ima golema razlika .....a i vasiot odgovor.....Konkretno e tuka...
Dokolku imate uste nesto nejasno, ve molim slobodno prasuvajteme.