www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 7:51 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONСаб Сеп 01, 2012 4:14 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
ne cekaj ke ja nema,a sliki i ribolov ima
http://i977.photobucket.com/albums/ae25 ... CF1274.jpg

si stavil slika od ribolov vo tema za merni instrumenti -spiro jas

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Сеп 01, 2012 5:27 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Пак ке кажам.. твоето магаре за тебе е најдобро моето за мене е најдобро.. не викам дека мојот начин е прав или не.. само сакам да сум екстра точен со хемиите и миксот.. а и уште нешто.. во 1мл има 24 капки од било која пипета на светов која е според ДИН или ИСО стандард.. шприцот со игла прави полмали капки, или поголеми зависно од иглата.. и пак ке кажам.. земи пропилен гликол.. за 3 секунди ке ти ја јебе гумицата па ке треба ко вол да стискаш.. тоа не ми се допага кај шприцовите..
10мл шприц со 4цм игла има 29 капки во мл..
10мл шприц со 1.5цм бебе игла има 37/39 капки..

Да не трубам и тупам за џабе.. прајте си како сакате и како умеете.. јас го искаќав мојот став.. на кој многу негативни други ставови се надоврзаа. Прашајте го Сергеј, Дуката, Бамби, Маџарите, Србите, Бугарите... и еден друг куп врвни крапџии како мерат па ке правиме муабет..

Имаше едно видео на нет сега го нема за нутрабаитс како ги праат боилите.. јас шприц кај нив не видов, туку лабораторија како на клиника..

Така да.. ако они се одредиле дека точно ке се мери се за конзистентност.. така сакам и јас..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Сеп 01, 2012 5:52 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Kazav i vo prviot moj post deka sekoj si koristi sto mu treba,za ponapredni korisnici sigurno tvojot metod e polesen ili poprezizen.
Negativni stavovi od moja strana mislam dek nemase

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Сеп 01, 2012 6:34 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
martinMK НапишиCOLON
Пак ке кажам.. твоето магаре за тебе е најдобро моето за мене е најдобро.. не викам дека мојот начин е прав или не.. само сакам да сум екстра точен со хемиите и миксот.. а и уште нешто.. во 1мл има 24 капки од било која пипета на светов која е според ДИН или ИСО стандард.. шприцот со игла прави полмали капки, или поголеми зависно од иглата.. и пак ке кажам.. земи пропилен гликол.. за 3 секунди ке ти ја јебе гумицата па ке треба ко вол да стискаш.. тоа не ми се допага кај шприцовите..
10мл шприц со 4цм игла има 29 капки во мл..
10мл шприц со 1.5цм бебе игла има 37/39 капки..

Да не трубам и тупам за џабе.. прајте си како сакате и како умеете.. јас го искаќав мојот став.. на кој многу негативни други ставови се надоврзаа. Прашајте го Сергеј, Дуката, Бамби, Маџарите, Србите, Бугарите... и еден друг куп врвни крапџии како мерат па ке правиме муабет..

Имаше едно видео на нет сега го нема за нутрабаитс како ги праат боилите.. јас шприц кај нив не видов, туку лабораторија како на клиника..

Така да.. ако они се одредиле дека точно ке се мери се за конзистентност.. така сакам и јас..
So sto meri Beker ili bugarite ama ic glava nikogo ne treba da go boil Martine,Kako tebe ti odgovara taka teraj.Ama ako ti e edinstven problem ona sto podvlekov vo tvojot post ,pak ce te prasam Zosto bre brat koristis spricevi koi imaat gumici na klipot ???? Ima spricevi bez gumici i nemas problem ni so PG ni so nisto :D
Pak ce ti napisam,tesko e da se iscedat do kraj tie tvoi instrumenti ,moram da gi cekam... zivotot sum go dobil za DZABE ama ne znaci deka i taka treba da go pominam..cekajci nekoj estrblend da iskapi ..... :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Сеп 01, 2012 7:37 pm 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Пак ја продолжуваш дискусијата во правец.. те едно те исто.. Ми го прочита ли предходните постови дека има дропер пипети и трансфер пипети со дувалица? .. мразам да се повторувам :)

еве ке се цитирам уште еднаш...
ЦитатCOLON
Дечки.. како што кажав предходно.. постојат дропер пипети.. и трансфер пипети.. ако купувате.. купете трансфер пипети пошто се за трансфер за течности и вискозни материи.. да мензурата е по практична за големи количини, но имам ароми кој се 1:25000.. да на 25000мл 1 мл.. епа сеа кажи ми ти како ке избројам 16 капки на 10 јајца.. само со пипета така? Имав пластични пипети но базата на аромите ја затнува пошто е дропер, па малце се информирав од мој пријател хемичар и ми посочи какви видови има..

Има цуцла на пипетата која е како носот на кловн.. така да филип.. ствараш вакуум и со тоа се полни пипетата..

Мислам дека е повеке од јасно за каква пипета станува збор.....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Сеп 01, 2012 7:41 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
martinMK НапишиCOLON
Пак ке кажам.. земи пропилен гликол.. за 3 секунди ке ти ја јебе гумицата па ке треба ко вол да стискаш.. тоа не ми се допага кај шприцовите..
.
I jas mrazam da se povtoruvam :D Imas spricevi bez gumica ,zosto ne probas so niv.Toa ti pisuvam.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Сеп 01, 2012 7:46 pm 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Имав 100.. не ми се свигаат.. :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Сеп 01, 2012 8:24 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
martin nutrabaits shto si go gledal videoto e reklama istvari pravata nutrabaits e edno magacince so dve meshalici za beton kade gi meshaat mixovite,nema nikakva labaratorija i nikakvi specijalni roleri inoks ili neznam shto sve e prakticno i ednostvano.Englezite odnosno pravite krapdzii rolaat na star nacin.

Ako mislish na videoto na dinamit baits e tamu e sve avtomatizirano i vo inoks,ama i razlikata vo boilata e golema ;) ;) ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 02, 2012 7:41 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
gacki prikazni, sto vika martin :D :D :D

nie od prilep koristime samo kapacinja, od solar ambalaza, epruvetata e dobra za pogolemi kolicini, a ne sigurna i treba da ja pazis, ostanuva dosta hemija po nejze,, ,...znaci ne mozes dobro da iscedis :D

spricot e podobar bar za mene , ne ostanuva nisto ,zatoa sto toa sto ke ostane ke go lupnes odozgora pojako , od pritisokot ser ke istera,,,,, mora da se stedi :D :D :D

ima edni mali lazicinja prodzirni, i tie se dobri, samo predhodno treba da izmeris kolku ml sobiraat i so eden obicen marker da im stavis crti na 3 dela da gi podelis,, se mijat dobro , brzo se raboti so niv i dosta pracizno bez potekuvanje ..

p.s,, a i ne ni treba nas na prilepcanive mnogu alatki ovakvi, pretezno rabotime so , prirodni doatoci, malina kapina, diva smokva krusa gornica :D i po neklad koristime i kora od porkokal, i dodatok od nekoj puding ;) , praskastot del na prirodna baza e podobar za merenje so obicno lajce :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 02, 2012 12:15 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
ce saka li nekoj da prevedi sto saka zajko da ni kaze :D

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2