Pred desetina godini ,odam da gi zapisam decata vo gradska biblioteka , kraj na Oktomvri mesec.Nema problem po 300 denari i dobija clenski kniski.Se ubavo,zemaat knigi , citaat
E do koga taka . . .mesec januar narednata godina , odi detevo po kniga da zeme i mu vikaat pominata ti e clanarinata,treba tatko ti pak da te zacleni i plati 300 den. za ovaa godina ????? odam jas i kako napisav,clenuvanjeto vazi za kalendarska godina. i ako si pameten kako mene zacleni gi decata na 28 dekemvri
Ne gi zacleniv,od cist INAET , im gi kupuvav od knizarnica site knigi koji im trebaa
Fala bogu ,se najde nekoj razumen i sega ne e taka...vazi od datum do datum
E sega isti slucaj vo ribolovot . . .denes . . . .utre ce vadam republicka dozvola uste ne sum ja izvadil , od red pricini koji voopsto i ne se bitni.I sega STO ??? Da vadam sega za uste eden mesec ? Apsurd !! Zosto e kaj nas se tolku komplicirano,ce mi pojasni li nekoj ? ZOSTO jas i bilo koj da ne moze DENES da si izvadi godisna republicka dozvola ili od bilo koj koncesioner koja ce mi vazi CELA godina ?? Ima li nekoj logicen odgovor ? Parite se pari ,mene mi trebaat za VCERA ne za utre
A i na Vas isto . .. STO gubite ako jas denes izvadam godisna dozvola? Samo dobivate .. . .
Kolkumina ovaa godina ce izvadat godisni poradi ovie po moe nepravilnosti...NIKOJ pameten.I koj Gubi ? Mesto odma polna kasa ce cekate mart,april mesec?? A nie raat na ribolov da si odime uste od VCERA ,ne utre
Znaci ZOSTO ne izdavate godisni dozvoli koi ce VAZAT cela godina ,od datum do datum ????
Pa , razmislete...