www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 5:33 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 123456»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 4:46 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
По долго размислување на колку сум дал пари за шприцеви кој се расипуваат одкако ке ги брцнете во пропил гликол или во алкохолни ароми гумиците се стврднуваат и се заглавуваат.. решив да си купам две мензури од 50мл и 100мл и милилитарска пипета..

Мислам дека на секој кој си прави боили ке му користат вакви точни лабораториски инструменти..

еве неколку слики..

[ img ]

[ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 5:18 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
a shto e razlikata izmegu ova i spric bez gorniot del koj jas retko go koristam.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 5:23 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
martinMK НапишиCOLON
во пропил гликол или во алкохолни ароми гумиците се стврднуваат и се заглавуваат..
Кај пипетата и мензурата нема подвизни делови , просто траат дури не ги скршиш

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 5:39 pm 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Ме мрзи да го затињам шприцот дали од доле или од горе.. и ме мрзи да го сечам шприцот па увек фали милилитар итн..
плус.. знае ако го стаам на маса да се истумба..
Ова ми е прецизно и точно.. можеш да дозираш капка по капка.. знам дека ова е по прецизно а долгорочно е по исплатливо од шприцови..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 5:49 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Jas koristam spricevi od 5ml . 20ml i od 50 ml bez gumica taka da nemam problemi.Zlatarska vaga do 100 grama za finite raboti od miksot ,a pokrupnite ,poteskite delovi od sostojkite gi meram so kancinja od kiselo mleko :D Znaci ednas sum vagal tezina na ajde neka bide sojino brasno i koga go turam vo kanceto od kisleo mleko ednostavno obelezam so marker do kade e 300 grama i naredniot pat nema sto pak da vagam i meram . . .i cepaj ,za site razlicni sostojki taka .... tolku :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 5:53 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
martinMK НапишиCOLON
Ме мрзи да го затињам шприцот дали од доле или од горе.. и ме мрзи да го сечам шприцот па увек фали милилитар итн..
Ова ми е прецизно и точно.. можеш да дозираш капка по капка.. знам дека ова е по прецизно а долгорочно е по исплатливо од шприцови..
Ne e nisto poprecizno ,samo e pokomplicirano . .sum bil tamu :D cekaj da se iscedi ubavo ....a vreme treba :D spricot vo eden poteg se ce istera ,precizno i za samo 2ml...ajde turi vo toa 2ml melasa ili nekoje gusto amino ako na primer spremas nekoj dip i cekaj do utre da iskapi,da se iscedi ..ne fala ,probav :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 6:04 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Keltan НапишиCOLON
martinMK НапишиCOLON
Ne e nisto poprecizno ,samo e pokomplicirano . .sum bil tamu :D cekaj da se iscedi ubavo ....a vreme treba :D spricot vo eden poteg se ce istera ,precizno i za samo 2ml...ajde turi vo toa 2ml melasa ili nekoje gusto amino ako na primer spremas nekoj dip i cekaj do utre da iskapi,da se iscedi ..ne fala ,probav :D
bash taka keltan,jas imam sekogash rezerva na shpricovi po 3 kom od 5,10 i 20ml i za cena za koja se prodava ke gi frlam i posle edno uporabo :) :) :)

Ubavo e da ja imash pipetata.Ama koristam stara pipeta od black pepper i brojam kapki taka da na nejze ne mi trebaat ml.Sve e ubavo martin ama ne e poisplatlivo i pobrzo.

A za melasata Keltan si potpolno vo pravo ke cekash dva dena da se iscedi :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 7:07 pm 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Со таа пипета што ја имам.. нема чекање.. трансфер пипета е.. само што е градуирана..
Вие сте имале дропер пипети.. двете се баби и жаби..

п.с. од кога се дозира меласа во милилитри.. т.е во ниски количини.. нели може да ја измериш во мензура ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 7:25 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Keltan НапишиCOLON
Zlatarska vaga do 100 grama za finite raboti od miksot ,
Тука грешиш , на погрешно место ја користиш :mrgreen:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 31, 2012 8:19 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
martinMK НапишиCOLON
Со таа пипета што ја имам.. нема чекање.. трансфер пипета е.. само што е градуирана..
Вие сте имале дропер пипети.. двете се баби и жаби..

п.с. од кога се дозира меласа во милилитри.. т.е во ниски количини.. нели може да ја измериш во мензура ;)
Ja stavam melasa na cc moore i na nutra 15 ml sekogash

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 123456»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 10 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON