Mesecen kalendar i prognozi:
http://www.worldcarp2012.com/index.php?idl=2&idm=86
Pred 2 nedeli bev na ova ezero se spremaa za svetskoto gi mestea barakite za zal nemam sliki poradi mnogu siten pesok koj mi navleze vo objektivot i mi ka kocese kamerata.
Vo razgovor so eden lokalen ribar so 20 godisno iskustvo vo krapskiot ribolov napomena deka na ova ezero se prihranuva so mnogu pcenka 100-200 kg na vikend odlicni rezultati dava na ekstra blag halibut, silikonska pcenka i boili so aroma na luk no ne sinteticki tuku domasen pasiran kako dodatok vo boili i dip od nego. Mozebi na nekogo ke mu bide dobredojdena informacijata.
Za onie koi ke takmicat liceto spomenato pogore Jan Pescarul (Jan ribarot) e sorabotnik na Hunt & Fish TV kanalot i snimaat serii za tradicionalen ribolov na Dunav i deltata na Dunav. Ima sopstvena prodavnica za ribolovna oprema La Jan Pescarul dokoku ima zainteresirani moze da bide od koris za organizacija na rekreativen ribolov ili pak pomos na nasite takmicari.
Pobarajte kontakt na privatna poraka.
Bidejki mojot plan za turisticka poseta na ezeroto korbu propadna slednive informacii moze da vi posluzat.
Za smestuvanje vo blizina na ezeroto Corbu najveke mi odgovarase Vila Coral se naoga na severot od Mamaia naseleno mesto Navodari.
Vila Coral din Mamaia Nord
Mamaia Nord, str. D2, nr. 28 ( la aprox. 7.8 km de Mamaia )
Link od smestuvanjeto:
http://www.turistinfo.ro/mamaia_nord/ca ... 74515.html
Cena: 80 Lei (18.6 €) Soba so 2 lezai, po segasen kurs 1 € = 4.3 lei
Moze da se dogovorite i za jadenje sopstbenikot e profesionalen kuvar i
ima fabrika za tradicionalni mesni proizvodi plus vo sklop na smestuvanjeto ima restoran so samoposluzuvanje.
Ima i aprtmani so 2 sobi dokolku odat 4-6 luge.
Smestuvanjeto e odaleceno okolu 6 km od ezeroto CORBU.
Vo blizina ima golemo ezero ili kanal na koe ne se naplaka ribolovna dozvola ima golemi primeroci na Krap i Amur mnogu karas ama i mnogu dosadni morski ripcinja sto jadat se sto ke frlite vo voda lokalno ima Guvidi vo srbija gi vikaat mackici.
Za poveke informacii vi stojam na raspolaganje.