Do godina Saso dogodina...ce ne ima stotici so drzavna,i cela sezona pred nas.samo uste da se uverime deka nekoi lokalni serifi nema da recat....drzavna!sto e toa?pa mene od tie sredstva ne mi prefrlaat dovolno!?i aj sega plati! Ili doplati! Ili plati za camec baska ! Ili imas dobra oprema ribniot fond e zagrozen od nea! Ima da platis za toa....balkane moj!!!daj boze da ne e taka
tapa ali nee i taka kako sto vikas ti
a sto bi bilo koga bi bilo site sportski ribolovci bi izvadile drzavna(republicka) republicka dozvola togas kazimi kako ce funkcionira edno zdruzenie koe dala obvrska deka ce poribuva ona kolicina koja e ima dadeno na ponudata sto ce bide so ribocuvarskata sluzba koja treba da se placa kade se ostanatite trosoci na toa zdruzenie
a barame nie kako ribolovci site ezera da ni bidat zastiteni od ribokradstvoto da bidat poribuvani onaka kako sto imaat dadeno obvrska
e sega mi kazi kako bi ispolnile tie zdruzenija taa obvrska a nie odime da izvadime drzavna dozvola
jas mislam deka vopsto nee je korekno so ova drzavna dozvola nemam protiv nisto ali nee pozitivno za zdruzenijata koi se zadolzeni da gi cuvaat vodite koi mu se dadeni kako obvrska