www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Ное 18, 2024 1:30 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS2930313233ELLIPSIS72»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: СИГНАЛИЗАТОРИ - ИНДИКАТОРИ
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 16, 2012 11:22 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
JaneMK НапишиCOLON
i za razlika od delkimot ima podesuvanje na senzibilitet i podesuvanje na vibracija.
JaneMK НапишиCOLON

Sportex delkimot e na baza na vibracii samo i ima podesuvanje samo na senzibilitet koe go znaes veke.4 godini kako shto znaes se takmicam so rott koj gi ima delkimite koi ti gi zema sega i mnogu ubavo gi znam.
Kontraverzen si Jance :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 16, 2012 11:31 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1142
JaneMK НапишиCOLON
Gledash mene ne mi treba light show na alarmot tuku samo edno svetlo koe ke javi deka ima udar.niti pa mi treba protiv krazba foxot e dovolno osetliv da nemozes stapot da go mrdnes a da ne zasviri.

Pa ako ne ti treba se gasi de, tokmu toa e prednosta na Delkimot sto moze sekoj da si go dotera kako sto saka a ne kako sto mora!

Vidi, naucno e dokazano deka Istaknuvanjeto na maanite kako prednosti e prviot znak na nemok! :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 16, 2012 11:33 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1142
JaneMK НапишиCOLON
ico baits НапишиCOLON
JaneMK НапишиCOLON

zajko priznaj deka delcimot e mercedes :D :D :D
Zajko sve sum probal i deka starite delkimi se neprikosnoveni so kvalitet se,novite ne se ni 50% od toa shto bea.
za izgledot ne pravam muabet zoshto sekoj si ima svoj vkus.CS si e CS gi imam i znam shto se .Ama ako e delkim e mercedes
togash ova e bentli

http://www.tacklefanatics.co.uk/product ... alarm.html

http://www.carpfishing.de/product_info. ... C-XRS.html

http://www.carpfishing.de/product_info. ... r-EXF.html

ima ushte fox dxr fox sxv itn.

Jane moze li da ti postavam edno prasanje ama da ne se nalutish i da ne me svatish pogresno.

Te citav i na Ilove Carp svoevremno dodeka pisuvashe tamu i na EX YU carp.

Pa imam edno prasanje za tebe ama ako moze da mi odgovorish?

Ima li nesto sto ti nemash probano ????

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 16, 2012 11:56 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Ima mnogu drugar ama takov sum bolesnik za oprema-bev.sega niti imam vreme niti pari za sve da isprobam i da fakam vo sosedstvoto kade za razlika od kaj nas sve mozesh da vidish i da probash na voda ne vo prodavnica.

Ednostavno mi se ukazala prilika i sum ja iskoristil i edini koj ja koristi kako mene prilikata e pepi koj e isti bolesnik kako mene po oprema.Drug takov nepoznavam.Sum uspeal isto taka da se vrzam so mnogu renomirani firmi vo anglija kade unapred gi znam i novitetite a ushte poveke testiranjeto na oprema,za zal poshto sum daleku doterav samo do mamcite.Sum investiral i vreme i pari kako i ti vo svoe vreme ama poshto sum pobolen od tebe za oprema investirav mnogu poveke vo opremata i kako iskacashe novo go kupuvav.PArtnerite so koi fakav vo srbija beter od mene i so pari i so umot istoto go pravea i ushte go pravat taka da sve mi bilo na tacna.

Procitaj shto pishuva za lxr (koj by the way namerno e zgresen vo imeto kako i cs za da ne se googla dodeka postavam link)
4 dugminja i za site ima shto znacat.Ushte pred 12 godini sistem vibracija i trkalce podesuvanje posebno na senzibilitet posebno na vibracija-delkimot za razlika e samo na vibracija i ima edno podesuvanje a toa e senzibilitet.Voopshto nesum kontraverzen nego treba ubavo da se cita.Tvoite delkimi shto gi imase se 100 pati pokvalitetni od novite kako shto vprocem e i se ostanato.Ovde ne sme za koj e najdobar nego za cenata shto dobivash,Delkimot ispod 60 eur nov ne go naogash po parce.dodeka foxot i cs se mnogu poeftini.Veke kazav dokolku se vo moznost optonicot i sunridge daiwa se mnogu poeftini ama teshko se naogaat.E da ne se kako novogodishna elka i nemaat baza shto rika posle edna godina,ne menuvash baterii posle pet idenja ama traat zasekogash.ne zvizdi bez potreba ili bazata ili alarmot na dozd.itn.itn

Poglednete vo sosednite zemji i sve ke vi bide jasno shto se prodava kako polovna oprema najveke.delkim i made in china kako carp academi i ostanati.fox i cs najmalku.

samo za zajko
najdi eden link ili video kade delkimot go pravi ova za fox i cs ke najdesh milion :?: :?: :?: :?:
eve gi moite koi se 45 evra novi i nemaat trakatanci na niv ama go mozat ova

http://www.youtube.com/watch?v=8IqUq0YE6c0

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 16, 2012 12:11 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Sportex НапишиCOLON
JaneMK НапишиCOLON
Gledash mene ne mi treba light show na alarmot tuku samo edno svetlo koe ke javi deka ima udar.niti pa mi treba protiv krazba foxot e dovolno osetliv da nemozes stapot da go mrdnes a da ne zasviri.

Pa ako ne ti treba se gasi de, tokmu toa e prednosta na Delkimot sto moze sekoj da si go dotera kako sto saka a ne kako sto mora!

Vidi, naucno e dokazano deka Istaknuvanjeto na maanite kako prednosti e prviot znak na nemok! :D

Vidi prakticno e dokazano deka delkimot rika vo posledno vreme,pola od hrvatite veke se prefrlija fox lxr i dxr nemozesh za lek da gi najdesh na ebay idat kako alva.poslednava godina za tri kupeni delkimi delkim nudi i tri trski chubi ili korda swinger besplatnoi.
Izvini ama ovie nikakvive si drzat do ime i ne davaat nishto dzabe ako kupish nivni proizvod.
Prviot znak na propaganje e koga ke pocnesh so ogromna reklamna kampanja i davanje proizvodi za dzabe kako nagrada kao go kupish nivniot proizvod :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

A ako neveruvash shto se slucuva vo svetot eve da ti dokazam

http://climaxtackle.co.uk/delkim/txi_pl ... m_deal.htm

Mnogu mi e zal ama fox za najjakite modeli neti dava ni popust a kamoli tri trski dzabe :( :( :( :(

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 16, 2012 12:12 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Sportex НапишиCOLON
JaneMK НапишиCOLON
ke vidime kolku vreme ke gi imash pa ke pravime muabet :o :o :o

Jas gi imav 3 godini prvite Delkimi i gi prodadov zatoa sto morav, ne deka sakav.

Sigurno nemashe da tropnam tolku pari za signalizatori i da kupam povtorno Delkim ako mislev deka ne se dobri.

I jas go imav istoto mislnje deka Delkim ne se bas naj naj dodeka ne gi probav ednash na 4 dneven izlet.

Se zaljubiv na prv pogled vo niv.

Imash opcii za podesuvanje milion, skash da sveti, da ne sveti, pomalku da sveti, da trepka, osetlivost, vibracii, tonovi, plus minus mod da ne se zamarash so fino podesuvanje, alarm od krazba i sto uste ne.

Sum imal, no name eden kup ajde ne se ni vredni za spomenuvanje, no i Carp Saunder 3 razlicni modela, Fox Micron MMX i RX digital kratko vreme nekolku meseci, Delkim EV Plus, i sega pak kupiv Delkim.

Tokmu zatoa i postojat poveke firmi i modeli, za da si kupi sekoj sto misli deka e najdobro.

procitaj dole sto mi pisuva vo podpis! ;)
Ne mi e jasno zoshto vo sekoj post se naogash ti :( :( :( ova bese za zajko nameneto za novite alarmi shto gi naraca made in china

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 16, 2012 12:20 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Sportex НапишиCOLON
JaneMK НапишиCOLON
Seushte neprikosnoven vo vrvnata klasa i ima cena kako da e nov od prodavnica e fox micron lrs koj e vibracija i trkalce i za razlika od delkimot ima podesuvanje na senzibilitet i podesuvanje na vibracija.

Cek ja dobro ne te razbiram ili ti ne znaesh da pisuvas kako sto treba ili nesto si greska?

Delkim nema podesuvanje na senzibilitet i na vibracija?

I ako mozes da mi pokazes koj e toj Fox Micron IRS, i Carp Sounder ROC IXF..... jas ne sum cul za takvi???

:?: :?: :?:

[ img ]

JaneMK НапишиCOLON
znaci sekoj od firmite ima najdobar model i nema shansi da bide delkim najdobar pogotovo vo posledno vreme proizvedeni.I fox i CS imaat alarmi za koi delkim e malo dete za niv.Seushte neprikosnoven vo vrvnata klasa i ima cena kako da e nov od prodavnica e fox micron lrs koj e vibracija i trkalce i za razlika od delkimot ima podesuvanje na senzibilitet i podesuvanje na vibracija.CArpsounder ROC exf i xrs se vrvna tehnologija i se digitalci sportex i ednite i drugite se made in germany i made in england .

Ako zborime za cenata-kvalitet podobri od tie shto gi spomnav osnovnite fox micron i cs super ili basic nemate niti ke ima.Povtorno ke kazam deka s kopce netreba kaj ovie alarmi kaj kinezite itekako vi treba baza isto nevitreba.

I na kraj da se vratam na prviot moj post sekoj ima svoj vkus i potreba no dali realno toa vi treba ili vi treba neshto na shto mozete vo sekoe vreme da se oslonite

poshto ne me razbirash prosto ke zboruvam

DELKIM - 3 DUGMINJA
-VOLUME
-TONE
-SENZIBILITET

FOX DXR i LXR- 4 DUGMINJA
-TONE
-VOLUME
-SENZIBILITET
-VIBRACIJA

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 16, 2012 12:25 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
ama pa delcim e delkim neli :?: :D :D ubavo objasneto zajko ,samo nisto ne razbrav :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 16, 2012 12:36 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Mala istorija koja e vrzana i ne e za ovaa tema.2008 god me prasa Predrag-Slavonski od Hrvatska(sigurno ke ti tekne Sportex negde imash takmiceno protiv nego) da se rasprasham vo anglija za fox lxr kakvi karakteristiki ima.ic nebil zadovolen od delkimot.Na momenti neznam kako mene mi se nema deseno na takmicenje delkimot ne svirel na udar.Kako prv pat slushnav za ovoj model se rasprashav vo anglija po forumite i se zgranav od odgovorite kako i karakteristikite na ovoj alarm.Mu kazav slobono da gi zeme.2009 na Pelagicevo se najdovme so predrag koj veke gi imashe kupeno i so niv fakashe.4 dena idev do kaj nego vo box i gi testiravme na shto sve ne.duri gi frlashe budalata vo voda.Kaza podobro neshto ne sum videl.2010 na exyu me prashaa za istite alarmi i od togash i hrvatite i srbite uveliko gi kupuvaat.Srbite nemozat mnogu zoshto gi ima samo polovni na ebay pa se mnogu poretki ama hrvatite skoro site fakaat na niv.Samo vo poslednive dve godini sapanajc,sepecan,maxa i ushte mnogu drugi se prefrlija na fox NXR i fox ntx-r.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 16, 2012 12:43 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
ico baits НапишиCOLON
ama pa delcim e delkim neli :?: :D :D ubavo objasneto zajko ,samo nisto ne razbrav :D :D
ti netreba da razberesh sto pati na voda ti kazav imash zlato cuvaj si go i fakaj si.Kupi edna ubava baza kako mene i cel zivot si raat.Ama ti kako ciganine sakash da ti sveti vo site boi navecer,da imash milion dugminja i ako moze shto podzidzani da bidat :lol: :lol:

koga togash ke me razberesh i nema da frlash pari za gluposti ;) ;) ;)

Ne rekov deka delkim necini nego deka ne e vrv i deka e mnogu skap.lugeto prashuvaat za eftini alarmi i jas davam sovet namesto prepukuvanje
Povtorno rabotava AJDE DA GA MERIMO.

Po mene podobro kvaliteten obicen alarm nego bilo koj dzidze nova godina so baza.Na kraj na niv e da odlucat

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS2930313233ELLIPSIS72»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 8 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum