www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 17, 2024 6:11 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Zamena za ribino brasno
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 29, 2012 9:31 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Taka e Martin.A i nema potreba da tolku ja komplicirame.Niti jas niti jane niti bilo koj drug gi otkri aminokiselinite,pa niti znae se za niv.site od nekade sme citale ama toa apsolutno ne e vazno ovde za nas...ama ni malku.

Nego Jane MK , no comment :D ova mi e edino vazno kaj ovaa zamena ,polna e proteini ,vitamini i red drugi raboti,cak i prekrasna vanila aroma..A najvazno mi e sto koga stavam edno lajce vo voda . .. posle nekolku sekundi se slucuva ova na slikata i toa bez mesanje :D

[ img ]

Samo ne znam od kade taa vasa odbivnost sprema nekoi raboti koi se iznesuvaat ovde na forum :D Ista reakcija imase i za bilderaminata..kao ne cinat :D ajde bidete ljubezni i prosvetlete me sto mu fali na ova da bide staveno vo eden miks da receme ete 20-30 % ?

PS.kako napisa Sportex, mozebi go zgresiv naslovot...neka ne bide zamena za ribinoto brasno .cisto kako materija sto i fali da zeme ucestvo vo eden miks ? A ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 29, 2012 10:09 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
јасно.. јас како што кажав.. би го користел замената за рибино брашно по протеини во неутрал миксови.. и тоа како е соја изолатот добар за ќивотните.. затоа што не е толку расиплив како рибино брашно..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 29, 2012 11:27 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Neli e malku smesno.Zamena za ribino brasno so miris na vanila.Ova izleza kako vo K-15.....I jas najdov zlatnik ama srebren

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 29, 2012 11:31 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Ti genijalec mora nesto da kazes a :D A kade pisuva deka MORA mesna boila da mirisa na riba,meso ? Moze li na jagotka ako sakam ? Nekako si mi ti K-16 so ovaj tvoj post....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 29, 2012 11:39 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
JaneMK НапишиCOLON
20 ml ulje pa toa kipe od site strani :lol: :lol: :lol: :lol:

Sala na strana keltan ova ti e veke neznam koj mix.shto se odnesuva do prethodniot spored texturata na boilata se gleda deka ne e sve shto si napisal deka si stavil.odnosno ima i shto ne si napisal.BAska stoe sve rolano na roler ;) ;) ;)

E shto e pravata vistina samo ti si ja znaes.Megutoa ednas ti rekov koga zaedno ke fakame jas so moja ti so tvoaj boila samo togas ke se vidi razlikata sve ostanato prazni muabeti
Eve JaneMk ovaj pat so roler :D 14-ka .go dobiv pred dvaesetina dena poklon od eden drugar od Svedska :shock: malo rolerce ama eve brka rabota ;) Ovie se po receptot koj go napisav pogore,nisto pomalku ni povejce ima vo niv .. .
[ img ]
Ovie dolu se lovnite koi patem gi dipuvam so cimet od ova sisence,na dvaesetina boili 4-5 kapki /sin mi veli posle probata nemoj da si stavil nesto drugo osim ovaj cimet .iako zasega samo karasi klenovi i mreni ulovi :lol:
[ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Aвг 01, 2012 7:32 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
Keltan НапишиCOLON
Ti genijalec mora nesto da kazes a :D A kade pisuva deka MORA mesna boila da mirisa na riba,meso ? Moze li na jagotka ako sakam ? Nekako si mi ti K-16 so ovaj tvoj post....

ti si genijalec, ne filip, toa sto ti go pisa e 100% vo pravo, razmisli moze li nekoj tebe da te zameni :?: :D :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Aвг 01, 2012 12:44 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Znaci ako pravam mesen miks MORA da koristam i takvi mesni aromi ,toa li i ti mi tvrdis zajko ?? Apsurd ,samo toa ce vi napisam,genijalci :D
A ako imam jagotka miris mora da bide slatka boilata :shock: ne moze da bide luta kako ogan ili solena.toa li pokusavate da mi kazete :shock:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Aвг 01, 2012 1:18 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONСаб Maј 07, 2011 8:16 pm
МислењаCOLON1249
ЛокацијаCOLONБогданци
Овој пат се слагам со Келтан ;)
Значи ништо не ме спречува да му направм боила со рибини брашна
а да му ставам арома на јагодка ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Aвг 01, 2012 2:34 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
Млад Риболовец НапишиCOLON
Овој пат се слагам со Келтан ;)
Значи ништо не ме спречува да му направм боила со рибини брашна
а да му ставам арома на јагодка ;)

ne se slagaj , ne razbiras sto pisuvam,,, ribinoto brasno e ribino brasno, a ne zamena za nego koja ke ja ima istata funkcija kako nego,, ne pisuvam za secenje na aromi mesni so ovosni , nego za ribino pravo brasno koj mozes da napravis so nego boila i da bide top,, problemot e so nego vo neutralnite mix da go izbalansiras vo odreden procent, za da ne bide prejaka ili preslaba boilata koj krapot ne ja ostava,,

edna e namenata so nego, no zamena nema,,,sojata najmalku, blisku e brasnoto od rak,,kraba,, ali e preslabo so miris, iako ima pojaka proteinska vrednost,,,
keltan a ti so ovie tvoi strategii se unazaduvas, riba vo vukoebinata ke vadis so 1 aroma i so eden zasladivac koi kostaat 200 den,, ne ti treba exsperimenti i gubenje vreme,,ova se sto go vidov i procitav od tvoja strana , ne e za ti kaj sto lovis,,veruj,,balansiraj se ti pa posle se sto spremas.. :D :D :D javi se da ti kazam na sto ke delakas na crna krapovi :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Aвг 01, 2012 4:11 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Dobro be zajko toa go utvrdivme dve strano ponazad.Jasno ni e deka krusa ne moze da bide morkov ili kebapce :D ostanuva kako produkt koj e odlicen za vo boila TOA e seta poenta na ovaa tema.A krapovi na Crna se lovat 100 godini,valjda nesto sme naucile,ne mislis li deka e taka :D

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 3 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY