Ama mi odgovori .. . diplomatski
Ne e li dokazano od tvoite prijateli englezi deka na lizinot najdobro reagira sarko.Jane ? Od druga stran bas taa amino e najodgovorna za rast .... a vo ovaa zamena ne slucajno ja ima najpovejce,pokraj metioninot .. . ? Koja patem e esencijalna sto znaci ni krapco ni jas i ti ne mozeme da ja stvorime tuku preku hrana mora da ja vneseme ?
Znaes li zosto ne go sakam ribinoto brasno ? Kako prvo strasno prima mirizba a toa ne mi pasuva ama IC .Kako vtoro .krapot divljak skoro isklucivo bira hrana od zivotinsko poteklo,zatoa namam namera da se takmicam so toj negov izbor.Kako treto TOJ ist sarko energija stvara od mastite....taka da logicki mi e ,posebno vo reka da mu ponudam nesto sosema porazlicno od meso...i sto go nema bas kako izbor krapot vo diva voda ...SLATKO.jaglenhidrati... brz izvor na energija,recniot sarko nikogas ne miruva,stalno e vo pokret.... i polesno svarlivi proteini,kako ovie vo ova brasno,batali deka so pomos na pivski kvasec pobrgu ce gi svari onie od ribinoto brasno,ne veruvam vo taa prikazna.Posebno deka od mlecni proteini pobrgu ce gi svari . . .