Па и немора хемија.. тој тест микс кој го пишав има се што треба за инстант риболов.. доколку сакаш подолга кампања на хранење ке треба да се дигне вредноста на протеини и малце да се среди со аминокиселини, кој ке бидат само чиста допуна на хранливоста..
Еве пример за користење на природна „хемија“.. купи 1кг свински џигер и стави го во блендер.. направи паста/каша од него и додај јајца.. имаш атракт и аминокиселини во едно.. едно време коа беше трудно да се набават аминокиселини и коа се такмичевме со Јане го применувавме ова на секоја вода.. и перфектно работеше.. ова ке го потврдат уште многу луге кој сум им кажал да пробаат...
пример 2
Кило белвица.. ред сол ред белвица.. во канта 24 дена на сонце.. од дигестивните сокови во белвицата сама по себе ке се „изеде“ од внатре на надвор.. добиваш нешто што старите еѓипќани го користеле за додаток во јадење поради големиот број на хранливи состојки..
мирисот не е одвратен како што може да си помислите туку мириса на рибино брашно..
пример 3
Белачан блок или ферментирани ракчиња се прават на начин на кој раковите односно шкампи се мелат во паста и се додава сол.. сето тоа се суши на сонце околу 40 дена секој дневно повеке пати се премесува смесата.. ова е познат додаток во секое филипинско јадење и секако неизбежен додаток во моите миксови..
за белачанот не мислам да се мачам толку многу.. затоа готов си купувам од пепи дам на ЦЦМур 1 блок е доволен да се стави на 5-7кг микс.. исти и дел во стик миксовите во пва..
позз...
_________________
ЗСРРК Мак Дам
Dodeka se fakate za glupi raboti okolu ribolovot, koj kolkav ribar e, koja e voda komercijala i jezovir, svatete deka kompletno toneme u ovoj sport