темава е отворена уште ланска година, и сите кој што ме знаат од форумот знаат дека пукам со харпун НО ВО СОЛЕНИ ВОДИ т.е. море...
иначе и за во море да пукаш со харпун се вади дозвола, во претходните постови имам напишано и за тоа... дозволата се вади во било која полициска станица, поднесуваш документи ( лична карта ) и во рок од 48 саати ја имаш готова, за 1 месец дозвола во грција кошта нешто под 30 евра, за подолг период незнам колку кошта...
ако случајно те затекне морска полиција без дозвола, на лице место ти ја одзимаат комплет опремата, од одело до тегови, се што имаш со тебе и на тебе ти зимаат, на голи гаќи ќе те остават
+ огромни парични казни 2000 + евра...
второ страшно казниво е ако немаш со себе маркер, тоа е уствари како душече со знаменце кое што е со посебни натписи ( интернационални ) и те обележува, маркира... а највеќе е за моторните чамци да знаат дека има нуркач тука и мораат на минимум 50 метри подалеку од тебе да поминат.
а тоа законите што ги копираше дечкото воопшто не ме тангираат... зашто нит сум влегол нит па имам план икад у животов да влагам у слатки води, особено не во мкд... и да уништувам 3000 евра опрема за риба која што нит ја јадам нит па ми е некој предизвик... и слободно со чиста совест можам да им кажам на админите/модераторите тие постови да ги избришат од темава!!!